Tirsdag kom første del av navneskiltet til det nye Nasjonalmuseet opp på fasadeveggen mot Oslofjorden.

Her får det nye Nasjonalmuseet på Vestbanetomta nytt navnskilt

Norske Metric har designet navnskiltet som snart henger på det nye Nasjonalmuseets fasade. Samme firma har også utviklet identitetsdesign for Sentralen og Vega Scene. Nå håper museumsledelsen på åpning tidlig i 2022.

Publisert

— Denne dagen markerer nok en milepæl på veien fram mot åpning av museet. Nå er vi enda ett skritt nærmere, smiler markedsdirektør ved Nasjonalmuseet Tord Krogtoft.

På bygget som har reist seg på Vestbanetomta har arbeidere akkurat gjort ferdig monteringen av første halvdel av museets navneskilt på fasadeveggen mot Aker Brygge og Oslofjorden. Det resterende arbeidet vil bli ferdigstilt i løpet av et par dager.

Norske Metric slo ut 42 andre designbyråer

I konkurranse med 42 designbyråer stakk norske Metric av med å få utvikle en ny visuell identitet som skal tas i bruk i det nye museet.

Det nye Nasjonalmuseet blir ved åpningen Nordens største kunstmuseum.

— Målet har vært å lage en seriøs og funksjonell identitet som er enkel å forstå og enkel å bruke. Den skal også være fleksibel, slik at den møter de mange ulike behovene museet har, forklarer daglig leder Carmita Carlsson i Metric.

Nordens største museum

Ved åpningen blir det et museum der eldre og moderne kunst, samtidskunst, arkitektur og design blir presentert side om side. Noen dato for åpningen er foreløpig ikke endelig fastsatt. Åpningen har av tekniske årsaken blitt utsatt flere ganger.

— Forhåpentligvis blir det ikke langt inn i 2022 at vi kan slå dørene opp for publikum, sier museumsdirektør Karin Hindsbo.

Det nye Nasjonalmuseet på tomta der togene en gang gikk fra Vestbanen. I forgrunnen sees den gamle stasjonsbygningen på Brynjulf Bulls plass 1, som i dag blant annet huser Nobels fredssenter.

Nybygget på Vestbanetomta blir det største museet i Norden og ett av de største i Nord-Europa, med rundt 90 utstillingsrom og 13.000 kvadratmeter med utstillingsareal.

— Dette blir et fantastisk fint museum og vi gleder oss veldig til å kunne åpne dørene for publikum når den tid kommer, sier Kogtoft.

Fakta om nytt Nasjonalmuseum

  • Nesten 6.000 objekter skal stilles ut i den faste samlingsutstillingen, som blir kjernen i museet.
  • Til sammen vil det nye Nasjonalmuseet huse kunst, arkitektur og design i rundt 90 utstillingsrom.
  • 100.000 objekter skal flyttes fra de gamle museumsbygningene til den nye.
  • Et av prosjektets miljømål er 50 prosent reduksjon av klimagassutslipp gjennom byggets levetid (CO2-fotavtrykk).
  • Bygget skal minimum tilfredsstille et energinivå tilsvarende passivhus.
Powered by Labrador CMS