Her ser man demonstrantene mot Russlands krigføring i Ukraina beveger seg fra Eidsvolls plass mot Drammensveien i retning Russlands ambassade i Oslo.

Flere tusen demonstranter marsjerte fra Stortinget til Russlands ambassade på Skillebekk

Politiet anslår at rundt 3.000 demonstranter marsjerte fra Stortinget og mot Russlands ambassade i Drammensveien. Demonstrantene hadde deltatt på en Amnesty International-markering foran Stortinget

Publisert

— Jeg sto litt oppe i Slottsbakken, altså i enden av Karl Johans gate, og så demonstrantene bevege seg forbi meg, sier Venstre-politiker Tore Wilken Nitter Walaker til VårtOslo lørdag ettermiddag ved 14-tiden.

Sperret veien utenfor Russlands ambassade

Da hadde antikrigs-demonstrasjonen Amnesty International holdt sammen med ukrainske, russiske og hviterussiske organisasjoner i Norge nettopp blitt avsluttet foran Stortinget.

Demonstrantene samlet seg utenfor Russlands ambassade og sperret Drammensveien.

Etter at demonstrasjonen var over på Eidsvolls plass beveget flere tusen seg videre mot Drammensveien, i retning det russiske ambassaden på Skillebekk.

— Toget med cirka 3.000 mennesker beveger seg oppover mot Drammensveien og Bygdøy allé, opplyste politiet.

— Det er til informasjon dårlig fremkommelighet på nevnte veier, og det anbefales å ta en alternativ rute for å unngå å stå i kø skriver politiet på Twitter.

Tore Wilken Nitter Walaker mener det kan ha vært flere demonstranter enn det politiet oppgir. Han var også til stede utenfor den russiske ambassaden på Skillebekk, der demonstrantene sperret Drammensveien helt.

— Jeg anslår at det kanskje kan ha vært rundt 5.000 demonstranter. Jeg sto med god oversikt og så toget bevege seg forbi på nedsiden, sier Venstre-politikeren.

Powered by Labrador CMS