Det gikk fint å holde avstand på trikk, buss og bane lørdag formiddag til tross for det fine været.

Oslo-folk følger Ruters oppfordring om ikke å reise kollektivt. Stille lørdag på trikk, buss og bane

Før helgen ba Ruter folk i Oslo om ikke å reise kollektiv hvis det ikke var nødvendig. I det fine været lørdag ser det ut til at folk flest har fulgt oppfordringen.

Publisert

I motsetning til forrige helg, går det nå greit å holde avstand, sier pressevakt i Ruter, Øystein Dahl Johansen til NTB klokken 12.30.

– Men oppfordringen om ikke å reise kollektivt gjelder fortsatt. Det er en del reisende, men så langt går det greit, sier Johansen.

Før helgen opplyste Ruter at vektere vil bistå de reisende på T-banen og sentrale holdeplasser der det er risiko for mange reisende.

Finvær i Oslomarka

Flest mennesker er det på T-banens Linje 1 mot Frogneseteren, og Sporveien har gjennom dagen flere ganger henstilt sine reisende om å følge retningslinjene for smittevern.

«Hold avstand og bruk munnbind. Dersom dette ikke følges kontaktes politiet og T-banen stoppes», skrev Sporveien på Twitter lørdag formiddag.

Håpet er at man unngår tilstandene man så forrige helg. Da var det trangt om plassen på banen av folk som ville nyte finværet i Oslomarka.

Oppfordret til å droppe T-banen

I en pressemelding torsdag sa Sporveiens administrerende direktør, Bernt Reitan Jenssen, at det var forståelig at folk har behov for å komme seg ut, men oppfordret sterkt til ikke å benytte kollektivtrafikken til fritidsaktiviteter.

– Vi må alle bidra til at de som må reise, kan gjøre dette på en trygg måte, sa Jenssen.

Sporveien anbefaler folk å legge helgeturen til nærområdet og ikke bruke kollektivtransport hvis det ikke er strengt nødvendig.

Powered by Labrador CMS