Oslo 20240206. En person ble knivstukket under en slåsskamp i Tøyengata på Grønland i Oslo tirsdag ettermiddag.Foto: Javad Parsa / NTB
En person ble knivstukket under en slåsskamp i Tøyengata på Grønland i Oslo tirsdag ettermiddag.

Knivstikking på Grønland virker ikke tilfeldig. Saken er høyt prioritert hos politiet

Politiet har identifisert to mindreårige gjerningspersoner etter knivstikkingen på ung mann tirsdag. En er pågrepet. En annen mistenkt er under 15 år og ivaretas av familie og barnevern.

Publisert

Politiet fikk melding rundt kl. 17.30 tirsdag om at en ung mann i slutten av tenårene hadde blitt knivstukket på Grønland.

– Hendelsen fremstår per nå som ikke tilfeldig. Det skal ha oppstått en konflikt på stedet som involverte flere personer, men det er for tidlig å si noe ytterligere om foranledning, sier politiet i Oslo.

Fornærmede ble raskt kjørt til sykehus, og hans helsetilstand er etter omstendighetene god, ifølge en pressemelding fra Oslo politidistrikt.

To mindreårige gjerningspersoner

Politiet har identifisert to mindreårige gjerningspersoner. En er pågrepet. En annen mistenkt er under 15 år. Han ble derfor ikke pågrepet, men ivaretas av familie og barnevern.

Politiet jobber med å identifisere flere antatte gjerningspersoner.

Høyt prioritert

Saken er høyt prioritert og etterforskes bredt. Politiet er i en innledende fase. Vi har blant annet gjennomført noen avhør og sikret viktige spor.

Politiet følger også opp i det forebyggende sporet og er til stede på berørte skoler fra morgenen i dag. De aktuelle skolene ble varslet i går kveld.

Den ene mistenkte, som er pågrepet, blir fremstilt for varetektsfengsling kl. 13.00. Politiadvokat Hanna Kaplon er tilgjengelig etter fengslingsmøte.

Britt Kjelleberg er oppnevnt som forsvarer.

Powered by Labrador CMS