Utleiemegleren oppgir stor interesse i leiemarkedet i byen.
Utleiemegleren oppgir stor interesse i leiemarkedet i byen.

Kraftig økning i husleien i Oslo

– Vi har i Oslo opplevd stor pågang fra leietakere. Da samfunnet nå gradvis har gjenåpnet seg, ser vi større aktivitet leiemarkedet som igjen har påvirket leieprisene. Mange søker bolig langt frem i tid. Flere meglere har allerede signert kontrakt med oppstart på forsommeren, oppgir Utleiemegleren.

Publisert

– Mange leietakere vil oppleve utfordringer knyttet til økning i husleien som et resultat av årets kraftige indeksregulering. Denne justeres i tråd med den generelle prisøkningen i samfunnet, og gir utleier en kompensasjon for økte utgifter, sier administrerende direktør i Utleiemegleren, Vibecke Lyse Augdal i en pressemelding.

Utleiemegleren er store på utleie og forvaltning av boliger til private og bedrifter. Slik ser prisene ut nå:

  • Det kostet i gjennomsnitt 10.452 kroner å leie en 1-roms leilighet i Oslo i januar. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 6,4 prosent.
  • En 2-roms kostet i gjennomsnitt 13.654 kroner, dette er en økning på 5,7 prosent sammenlignet med samme måned i fjor.
  • En 3-roms leilighet i Oslo kostet nå i gjennomsnitt 16.597 kroner å leie i måneden. Sammenlignet med samme måned i fjor, er det en økning på 3,4 prosent.

Stor pågang

– Vi har i Oslo opplevd stor pågang fra leietakere. Da samfunnet nå gradvis har gjenåpnet seg, ser vi større aktivitet leiemarkedet som igjen har påvirket leieprisene. Mange søker bolig langt frem i tid. Flere meglere har allerede signert kontrakt med oppstart på forsommeren. Leietakerne er nøye på pris og kvalitet på boligene da de fortsatt har et godt utvalg av boliger, oppgir Utleiemegleren.

Powered by Labrador CMS