Blitz-huset i Pilestredet 30. Huset var opprinnelig kommunalt eid, men ble gitt til blitzerne på 1980-tallet. Foto: Google maps
Blitz-huset i Pilestredet 30. Huset var opprinnelig kommunalt eid, men ble gitt til blitzerne på 1980-tallet.

Rykket ut til brannalarm i Blitz-huset. Men ingen ville slippe inn brannfolkene eller politiet

Da brannalarmen gikk i Pilestredet 30 søndag formiddag rykket nødetatene ut. Adressen er mest kjent som Blitz-huset. Men da politi- og brannfolk kom frem, støtte de på et problem.

Publisert

- Vi er ved Blitz-huset etter at en brannalarm ble utløst. Vi kan verken se eller lukte røyk, men personer inne på Blitz nekter å åpne, opplyser politiet.

Konflikten mellom ordensmakten og Blitz har de siste årene roet seg betraktelig i forhold til hvordan tilstandene var på 1980- og deler av 1990-tallet. Da var det tidvis rene gateslag mellom ordensmakten og blitzerne.

Politiet ga opp

Men fortsatt er tydeligvis skepsisen til politiet så stor at heller ikke brannfolk slipper inn når en alarm går. Dermed sto både politi- og brannfolk på fortauet søndag formiddag.

Til slutt ga politiet opp å forsøke å få komme inn hos Blitz.

- Brannvesenet har ikke indikasjoner på at det brenner på stedet, og de fortsetter dialogen med personer på Blitz-huset, og politiet reiser fra stedet nå, opplyser politiet.

Powered by Labrador CMS