Byråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG) får kritikk fra opposisjonen i bystyret for ikke å ville svare på enkelte spørsmål rundt Oslopakke 3 i bystyrets spørretime onsdag.

Full ordkrig om Oslopakke 3 i bystyret. Byrådet ville ikke svare på spørsmål

Byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), ville ikke svare på flere spørsmål om Oslopakke 3 fra opposisjonen under bystyrets spørretime onsdag. — Direkte respektløst, mener Høyres Eirik Lae Solberg.

Publisert

Onsdag ettermiddag kom status for Oslopakke 3 opp i bystyrets spørretime. Bakgrunnen var at fylkesrådet i Viken i forrige uke gikk inn for å støtte regjeringens krav om utbyggingen av E18.

Rett etter at politikerne i Viken tok sin beslutning, gikk byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG), ut og varslet at byrådet ville avholde krisemøte for å avgjøre om de skulle trekke seg fra Oslopakke 3-samarbeidet.

Ville ikke svare på spørsmål

Under spørretimen i bystyrets møte onsdag ettermiddag ble byråd Nguyen Berg gjentatte ganger spurt om krisemøtet egentlig hadde funnet sted, og i så fall hvilke konklusjoner byrådet hadde trukket?

Nguyen Berg unnlot å svare konkret og sa i stedet at byrådet fortsatt vurderer hva som er best for Oslo.

- Det er respektløst av byråden å ikke gi et svar til bystyret, mener Eirik Lae Solberg (H).

– Det er totalt respektløst overfor bystyret å ikke svare på et slikt spørsmål i en så viktig sak. Jeg er faktisk skuffet og forbannet over at vi ikke har fått noe svar på hva som vil skje med finansieringen av framtidige kollektivprosjekter her i byen, sier Eirik Lae Solberg (H) til VårtOslo.

Kraftige reaksjoner på taushet

Han er ikke den eneste som blir lettere oppgitt over byrådens manglende evne til å svare for seg overfor byens folkevalgte.

— Jeg reagerer kraftig på at byråden ikke svarer på spørsmålet om dette krisemøtet. Har byrådet hatt et krisemøte om Oslopakke 3 eller ikke, sier Venstres gruppeleder Hallstein Bjercke.

— Det å ikke svare på viktige spørsmål rundt den framtidige finansieringen av viktige prosjekter er ikke et ansvarlig styringsparti verdig, sier bystyrerepresentant for Senterpartiet, Morten Edvardsen.

VårtOslo har vært i kontakt med byrådsavdeling for miljø og samferdsel for å få en kommentar fra byråden, men har på publiseringstidspunktet ikke fått noe svar.

— Fri fantasi at dette er et avtalebrudd

Det var heller ikke bare byrådens opptreden som skapte reaksjoner hos opposisjonen under debatten om framtida til Oslopakke 3. Også byrådens konklusjon på at det er fylkesrådet i Viken og regjeringen som nå har brutt Oslopakke 3-avtalen møter hard motstand.

— Det er rett og slett fri fantasi at det er partnerne som har brutt føringene for samarbeidet. Her er det ene og alene byrådet i Oslo som har brutt vilkårene ved ikke å være med på E18-utbyggingen, sier Lae Solberg.

Han frykter nå for framtiden til mange store kollektivprosjekter i hovedstaden.

— Hadde det ikke vært for samarbeidet om oslopakkene, hadde ikke Bjørvika vært det den er i dag, mener Eirik Lae Solberg.

— Om byrådet skulle velge å trekke seg fra hele Oslopakke-samarbeidet, vil dette være utrolig skadelig for byen vår. Da kan vi se langt etter mange store og høyst nødvendige utvidelser av kollektivtilbudet. Samtidig vil vi kunne slite med å drifte kollektivtilbudet som Ruter i dag drifter, mener han.

Se til Bjørvika

For å utdype frykten for framtidig utvikling av byen, trekker Høyre-politikeren fram dagens Bjørvika og den rasende utviklingen der.

— Hadde det ikke vært for det samarbeidet rundt Oslo-pakkene, hadde ikke dagens Bjørvika vært mulig. Her har Operatunnelen vært det klart viktigste grepet.

— Jeg frykter at vi i framtiden ikke får en like god byutvikling, dersom vi ikke fortsetter Oslopakke-samarbeidet, mener Eirik Lae Solberg.

Powered by Labrador CMS