Fyrlyset opplever et drastisk kutt i byrådets forslag til oslobudsjett. Foto: Frelsesarmeen

Ubegripelig kutt til byens svakeste

Er du usikker på hvilken forskjell Senterpartiet ville gjort i byrådet i Oslo? Et godt eksempel på kutt vi ikke ville tillate, er det AP, MDG og SV har foreslått mot byens svakeste.

Publisert

De ideelle aktørene i Oslo gjør en helt uvurderlig jobb for de av medmenneskene våre som sliter med rus og fattigdom. Folk med svært dårlige sjanser på arbeidsmarkedet får en jobb å gå til og en hverdag med mening.

Frelsesarmeens lavterskeltilbud Fyrlyset gir et måltid, helsehjelp, fellesskap og noen å snakke med for mennesker som mangler det mest grunnleggende i livet sitt. Arbeidstreningstiltaket Jobben gir folk verdighet og er et tilskudd til det kommunen gjør. Oslo er avhengig av at flere aktører enn kommunen selv bidrar.

Tiltakene hjelper med å holde Oslos svakeste oppe. Likevel foreslår AP, MDG og SV å kutte i tilbudene. Det er ubegripelig.

Sterkere innsats for de svakeste

Byråd Tone Tellevik Dahl (Ap) forsvarer kuttet med at Frelsesarmeen får mye penger av Oslo kommune fra før. Vel, om Tellevik Dahl syns Frelsesarmeen og de andre ideelle aktørene får for mye penger, hvem skal da gi et tilbud til de menneskene kuttet vil gå ut over? Kommunen selv? Det vil trolig bli dyrere enn i dag.

Skal Frelsesarmeen samle inn mer penger fra byens innbyggere? Pengeinnsamling er i seg selv svært arbeidskrevende, i tillegg gir det nokså dårlig forutsigbarhet for hvor mye midler man har og kan planlegge for. Eller håper Tellevik Dahl at de personene kuttet går ut over ikke sier fra og at byrådet slipper å stå til ansvar for kuttet?

Senterpartiet vil styrke innsatsen for de svakeste i samfunnet. De ideelle aktørene skal ha forutsigbarhet for driften sin. Byrådets gjentatte kuttforslag er helt unødvendig og burde ikke vært fremmet. Med Senterpartiet i byråd slipper Oslo å se slike kutt i årene fremover.

Powered by Labrador CMS