Årets best kledte skeidsupporter, Bernhard Vigen, med to skjerf og med pølse fra Strøm-Larsen.

Årets mest omtalte fotballkamp i tredjedivisjon endte målløs

— Jeg var klar over at det på en eller annen måte ville ta fyr i teltet da jeg la ut meldingen, men at det skulle ta av slik at vi havnet i Dagsrevyen, det hadde jeg ikke helt sett for meg. Vi har hatt bra effekt av oppmerksomheten, sier Daniel Holmeide Strand en halv time før avspark.

Publisert

Skeids daglige leder, Daniel Holmeide Strands tulletilbud på 1200 pr billett for Lyn-tilhengere ble en nyhet Dagsrevyen. Det er fortsatt delte meninger om PR-stuntet. Selve kampen mellom Skeids reserver og Lyn endte målløst foran godt over 600 betalende tilskuere.

Lokaloppgjøret i tredje divisjon mellom Skeid 2 og Lyn, eller Lyn 1896 FK, som den tradisjonsrike klubben heter nå, ble landets mest omtalte fotballkamp etter at Skeids daglige leder Daniel Holmeide Strand satte opp prisen for lynsupportere til 1200 kroner for voksne og 800 for barn.

Prisstuntet spilte på at vestkantklubben Lyn hadde velstående og betalingsvillige tilhengere, og for å teste ut teorien om at en vare blir mer ettertraktet, jo høyere prisen er. Saken ble Norges mest kommenterte på Twitter, og fikk plass i alle riksdekkende medier.

Bastionistene i Lyn i ferd med å fylle opp bortetribunen. Med seg hadde de et stort banner med teksten, takk for innbydelsen.

Mange var sinte, andre så humoren i saken. De stormen raste som verst, ble prisene satt til normale 100 kroner igjen.

Uventet stor oppmerksomhet

— Jeg var klar over at det på en eller annen måte ville ta fyr i teltet da jeg la ut meldingen, men at det skulle ta av slik at vi havnet i Dagsrevyen, det hadde jeg ikke helt sett for meg. Vi har hatt bra effekt av oppmerksomheten, sier Holmeide Strand en halv time før avspark. 200 solgte forhåndsolgte billetter til Lyn er veldig bra på nivå fire i norsk fotball.

Hos Lyn har meningene om oppmerksomhetsstuntet vært delt. Noen så slett ikke noe humor i saken, andre hadde et mer nyansert syn.

0-0 til tross, kampen manglet ikke dramatikk. Her blir skeidspiss Gabriel Andersen felt av Lyns keeper Aleksander Hurlen Pedersen.

Synes ikke spøken treffer

— Det var kanskje ment som en spøk, men den treffer ikke helt. Vi her i Lynbastionen tilhører grasrota i norsk fotball. Vi har hjerte for Lyn, og derfor har vi kjøpt aksjer i laget. Slik håper vi å kunne komme tilbake til toppen, sa Bjørn Askim (62).

Askim har fulgt laget siden han var tolv år og gledet seg på forhånd til kampen mot Skeid. Han gledet seg også til å se igjen Mikkel Tveiten, som gikk fra Lyn til Skeid før fjorårssesongen. Tveiten spiller på Skeid 2, men får stadig innhopp på førstelaget.

Skeidokse Bernhard Vigen så mest humoren i Holmeide Strands utspill.

— Dette ser jeg på som utelukkende positivt. Det kom midt i påskeuka, og fikk derfor ekstra stor oppmerksomhet. Fotball har for mange floskler. Det var typisk at utspillet kom fra en som ikke har årelang bakgrunn fra oslofotballen. Vi trenger friske uttalelser, sier Vigen i pausen.

Kult å spille foran så mange tilskuere, og med så mye liv på tribunen sa Skeids kaptein Henrik Hagen etter kampen.

Ett brent straffespark og to annullerte mål

Pauseresultatet i kampen var 0-0, etter at Skeid brant et straffespark, og Lyn fikk et mål annullert på grunn av offside. Kampen ble en fin reklame for fotball, selv om det heller ikke i andre omgang ble mål.

Lyn har nok mest grunn til å være misfornøyde med resultatet. Klubben har satset mye for å kunne komme tilbake til toppfotballen. Lyn var en av Norges ledende klubber før den slo seg selv konkurs i 2010. Lyn står med åtte NM-titler, den seneste i 1968.

Lyns ønske om seier gikk opp i røyk, mot Skeid 2. To annullerte mål på grunn av offside var det nærmeste de kom.

Kul kamp med mye liv på tribunen

— Det var en veldig kul kamp å spille. Det var godt trøkk fra tribunen hele veien. Jeg synes vi spiller bedre i andre omgang. Det er fint for oss i Skeid 2 å spille uavgjort mot Lyn som satser så stort, sa Skeids unge kaptein Henrik Hagen (18) etter kampen.

Like fornøyd var ikke Lyns David Tavakoli.

— Det var skuffende å ikke klare mer enn uavgjort. Det er koselig å komme tilbake til Nordre Åsen, selv om det i dag er med en annen drakt, sa han etter kampen. På grunn av baneproblemer på sin hjemmebane har Lyn måttet spille sine hjemmekamper på Skeids utskjelte kunstgress denne våren.

David Tavakoli var målgarantist på Skeid i mange sesonger. Nå aksler han Lyn-trøya, men 29-åringen setter fortsatt pris på å spille på Nordre Åsen.

Resultatet betyr at Lyn leder avdeling 1 i tredje divisjon etter to seire og en uavgjort. Skeid 2 ligger på femteplass med to uavgjorte og en seier.

  • Skeid 2 – Lyn 1896 FK 0-0
  • Dommer: Philip George Aarskog
  • 628 betalende tilskuere
Powered by Labrador CMS