Nå kan det virke som at russiske og hviterussiske barn får delta på Norway cup likevel.
Nå kan det virke som at russiske og hviterussiske barn får delta på Norway cup likevel.

Idrettsforbundet snur. Tillater russiske barn på Norway cup likevel

Torsdag morgen bekrefter idrettsforbundet at barn og unge likevel kan få delta på Norway Cup – i motsetning til hva idrettspresidenten tidligere har uttalt.

Publisert

Norway Cup er et internasjonalt idrettsarrangement og vil være omfattet av idrettsstyrets vedtak som oppfordrer til utestengelse av russiske og hviterussiske idrettsutøvere, skrev idrettspresident Berit Kjøll i en e-post til NTB torsdag forrige uke.

Hun snakket da om vedtaket fra Norway Cup om å utestenge russiske og hviterussiske utøvere fra fotballturneringen på Ekebergsletta denne sommeren.

Gjør helomvending

Beslutningen fra Norway Cup har fått massiv kritikk, både av politikere og tydelige stemmer i idretten.

Nå har idrettsstyret vedtatt at barne- og ungdomsidretten likevel ikke skal rammes. Det ble vedtatt på et styremøte onsdag kveld, ifølge NRK.

– Lokale arrangører bør så langt det er mulig åpne for deltakelse fra barn og unge (fra 13 til 17 år) fra Russland og Hviterussland i breddeidrettsarrangementer, står det i en pressemelding fra Idrettsforbundet torsdag formiddag.

Stille fra Norway cup

Norway Cup har foreløpig ikke gjort et nytt vedtak i saken, men nå kan det virke som russiske barn og unge fra 13 år og oppover kan få delta i arrangementet.

Powered by Labrador CMS