Foto: Dave Haygarth / Flickr

Helsebyråden oppfordrer til vaksinasjon av barn etter meslingetilfelle

Publisert

Helsebyråd Inga Marte Thorkildsen oppfordrer nå småbarnsforeldre i Oslo til å vaksinere barna sine, etter et meslingetilfelle ved en barnehage i Gamle Oslo.

Media har de siste dagene omtalt flere meslingetifeller rundt om i landet. Også i en barnehage i bydel Gamle Oslo har man opplevd et tilfelle av den smittsomme barnesykdommen, etter at et 15 måneder gammelt barn ble smittet.

  • Meslinger er en barnesykdom med utslett. Meslinger skyldes meslingevirus og er den mest alvorlige barnesykdommen. Som med andre barnesykdommer kan også voksne bli smittet og syke.
  • Det vaksineres mot sykdommen i barnevaksinasjonsprogrammet, fordi den kan gi alvorlige komplikasjoner som lungebetennelse, mellomørebetennelse, hjernehinnebetennelse, varige skader og død. Verdens Helseorganisasjon (WHO) ansår at i år 2000 døde vel 770.000 mennesker av meslinger på verdensbasis.

Kilde: Wikipedia

Nå går helsebyråden ut og ber foreldre som ikke har vaksinert barna sine om å gjøre dette.

— Å vaksinere seg er viktig for folkehelsa. Når mange nok vaksinerer seg oppnår vi god flokkbeskyttelse, altså at folk som ikke er vaksinert også blir beskyttet, fordi sykdommen ikke kan spre seg, sier byråden.

Vaksine gir god beskyttelse

Byråden understreker at deltakelsen i vaksineprogrammet mot meslinger blant barn og unge i Oslo er svært god, og ligger på rundt 95 prosent hos 2- og 9-åringer, mens den ligger noe lavere blant byens 16-åringer. Hun håper nå likevel at flere vil følge oppfordringen om å vaksinere seg med utgangspunkt i det nye utbruddet.

— Vaksine gir en enkel og effektiv beskyttelse mot farlig sykdom, det er budskapet som må spres, ikke eventuell smitte fordi man lar være å vaksinere seg.  Så ta ikke sjanser, men ta ansvar og vaksiner barna dine!, oppfordrer Thorkildsen.

Thorkildsen ber nå småbarnsforeldre som ikke har vaksinert barna sine ta kontakt med sin lokale helsestasjon for å inngå en avtale om vaksinasjon.

Powered by Labrador CMS