Ett løp i Blixtunnelen på Follobanen må stenges på grunn av isdannelser, vedlikehold og inspeksjoner.

Ett tunnelløp i Blixtunnelen stengt for trafikk til mandag

Ett tunnelløp i Blixtunnelen, som torsdag kveld ble stengt på grunn av isdannelser og vedlikehold, vil holdes stengt ut mandag 22. januar. Linjene som påvirkes er blant annet Oslo S-Ski og Oslo S-Halden.

Publisert

Natt til fredag oppdaget Bane Nor en kortslutning i strømforsyningsanlegget, og må derfor gjennomføre befaring og utbedre eventuelle lekkasjepunkter og skader på anlegget.

– Hvis vi får flere kortslutninger, risikerer vi skader på anlegget over tid. Uten strømforsyningsanlegg blir det stans i togtrafikken. Det vil vi unngå, og derfor stenger vi nå det ene tunnelløpet, sier konserndirektør Henning Bråtebæk i Bane Nor.

På grunn av kulde på Østlandet fryser vann fra taket i det ene tunnelløpet raskt til is noen steder. Dersom istappene kommer for nær deler av strømforsyningsanlegget, kan det føre til kortslutning og over tid skader på anlegget.

Torsdag kveld ble det kjent at tunnelen ville stenges «inntil videre».

Linjene som påvirkes er Oslo S-Ski, Follobanen, Stabekk-Moss, Østfoldbanen vestre linje, Oslo S-Halden (Göteborg), Østfoldbanen vestre linje og Oslo S-Rakkestad, Østfoldbanen østre linje.

Powered by Labrador CMS