Her står Jernbanetorget som stopp mens trikken svinger inn ved Stortorvet lørdag kveld.

Her kjører trikken forbi to av holdeplassene den skulle stoppe på – slik forklarer Ruter

Med «Jernbanetorget» stående som stoppested, kjørte trikken i stedet til Stortorvet.

Publisert

På tampen av forrige uke tok en trikk på linje 11 i sentrum annen rute enn oppsatt lørdag kveld i 21.40-tiden. Da Jernbanetorget kom opp som neste stopp inne på trikken, kjørte trikken i stedet mot Stortorvet.

Videre ble også neste stopp, Dronningens gate, hoppet over. De som hadde tenkt seg av her, måtte bli med videre til Øvre Slottsgate.

– Den aktuelle trikken hadde en kort strømstans og for å hente inn forsinkelsen hoppet den over to holdeplasser, var kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruters svar innledningsvis på hva som hadde skjedd.

Men den korte beskjeden som ble gitt fremst i trikken til undrende passasjerer, var at Dronningens gate-stoppet var stengt, og at dette var årsak til trasévalget for trikken.

Stoppestedene Jernbanetorget og Dronningens gate ble etter hvert strøket over i appen.

Strøket fra listen

I Ruters app og avviksoversikt kom det imidlertid ikke opp noen avvik på nevnte linje på det aktuelle tidspunktet. 

Først en god stund senere på kvelden sto på sin side både Dronningens gate og Jernbanetorget strøket over som stoppesteder i appen.

I avviksoversikten sto det, med starttidspunkt nesten en time senere for avviket enn den først nevnte trikketuren samt varighet en time frem i tid, at de to stoppestedene ikke var betjent på linje 11, 12 og 13 som følge av «feil på transportmiddelet».

Innstillingen påvirket tre trikkelinjer, 11, 12 og 13.

– Mysteriet løst

Ved inngangen til uken, på svar på nye spørsmål, vedgår Ruter-kommunikasjonssjefen at det første svaret som ble gitt var feilinformasjon, men kan samtidig meddele at «mysteriet er løst»:

– Nå har jeg fått undersøkt ordentlig. Årsaken til avviket var en trikkestans i Prinsens gate. Linje 11, 12, og 13 hadde dermed omkjøring i cirka to timer lørdag kveld, derfor ble ikke Dronningens gate eller Jernbanetorget holdeplass betjent, opplyser Myhren-Haugen.

Powered by Labrador CMS