Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus demonstrerte da Hels Sør-Øst gikk inn for nedleggelse i juni i år. Foto: André Kjernsli
Folkeaksjonen Redd Ullevål sykehus demonstrerte da Hels Sør-Øst gikk inn for nedleggelse i juni i år. Foto: André Kjernsli

Sp villig til å vrake rødgrønt samarbeid i Oslo: – Viktigere å redde Ullevål sykehus

� Å beholde Ullevål sykehus er den viktigste saken, sier Sps toppkandidat i Oslo, Bjørg Sandkjær. Senterpartiet er med i en rødgrønn blokk nasjonalt, men åpner for å støtte et borgerlig byråd hvis det kan redde Ullevål.

Publisert

Senterpartiets toppkandidat i Oslo får støtte fra partiets helsepolitiske talsperson på Stortinget, Kjersti Toppe.

— Dette er et absolutt krav om hvem man støtter. Det er den store saken som er helt avgjørende. Det bestemmer hvem man skal støtte på vippen. Denne saken er den vi skal endre Oslo på, sier stortingsrepresentant Toppe til Aftenposten.

Kan havne på vippen

Bjørg Sandkjær (Sp). Foto: Privat
Bjørg Sandkjær (Sp). Foto: Privat

I en Oslo-måling gjort av Ipsos i juni havnet Senterpartiet på vippen mellom de rødgrønne og de borgerlige partiene i Oslo bystyre. Dersom valgresultatet blir at Sp utgjør den ene stemmen som sikrer Raymond Johansen (Ap) og de tre byrådskameratene i Ap, SV og MDG fortsatt byrådsmakt, må de gå inn for å redde Ullevål sykehus, mener både Kjersti Toppe og Bjørg Sandkjær.

Og selv om partileder Trygve Slagsvold Vedum på Stortinget definerer Sp inn i en rødgrønn blokk, er det ikke nødvendigvis slik i Oslo.

— Hjertesakene til Sp i Oslo er å jobbe mot en nedleggelse av Ullevål sykehus, sa Bjørg Sandkjær til VårtOslo sist uke.

Sp kan hjelpe Frp og Høyre til byrådsmakt

Nå utdyper Sp-kandidaten overfor Aftenposten, og åpner med det for et samarbeid på tvers av hva partiet står for nasjonalt.

— Inn mot valgkampen nå har vi holdt frem noen saker som spesielt viktige, og det å beholde Ullevål sykehus er den viktigste saken, sier Sandkjær.

Dermed definerer ikke Sandkjær Sp som et rødgrønt parti i Oslo. Hun åpner for å bringe både Frp og Høyre til byrådsmakt dersom Sp kommer på vippen i bystyret.

— Vi er opptatt av gode helsetjenester, og vi mener at det å legge ned Ullevål sykehus vil gi et dårligere tilbud for lokalbefolkningen, sier Sandkjær.

Powered by Labrador CMS