I disse dager rives den 36 år gamle vannsklia i Frognerbadet. Ny sklie til 15.5 millioner kroner skal stå klar neste år. Foto: Oslo kommune

Endelig enighet om ny sklie i Frognerbadet. Ett år forsinket

Prislappen på den nye sklia i Frognerbadet er 15.5 millioner kroner. Og nå lover Oslo kommune at sklia er klar til badesesongen neste år. Ett år forsinket.

Publisert

— Den nye vannsklia på Frognerbadet vil bestå av to deler. Ett løp spesielt tilrettelaget for barn og ett løp spesielt tilrettelagt for ungdom og voksne, opplyser kommunale kultur- og idrettsbygg i en pressemelding.

Men egentlig skulle den nye sklia stått klar allerede i mai 2018. Nå blir den først ferdig neste år, fortalte VårtOslo allerede for fem måneder siden.

Riving av gammel sklie har startet

Nyheten nå er egentlig bare prisen på 15.5 millioner kroner for en ny sklie. Og at kommunen endelig, etter andbudsrunde nummer to, er blitt enig med en entrepenør som skal bygge den nye sklia. Det oppdraget går til det norske entrepenørselskapet Viking Entrepenør A/S som holder til på Grorud.

— Vi arrangerte en anbudskonkurranse sist vinter, men interessen for denne var så lav at vi måtte avlyse, sa kommunikasjonsrådgiver i byrådsavdeling for idrett, kultur og frivillighet, Beate Svenningsen, tidligere i år.

Kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) åpnet badesesongen 18. mai i år i Frognerbadet. Men før det kunne Aps kultur- og idrettsbyråd fortelle skuffede badegjester at løftene om helårsbad, som står i byrådets tiltredelseseerklæring, ikke blir noe av. Foto: Anders Høilund

— I 2017 ble det bestemt at den gamle vannsklien i Frognerbadet skulle erstattes. Sklien ble etablert i 1982, og holdt ikke dagens standard i forhold til sikker drift av anlegget. Rivearbeidene av den gamle sklien startet 4. oktober, og er nå i ferd med å avsluttes, skriver kultur- og idrettsbygg i pressemeldingen.

Bad til besvær for rødgrønt byråd

Men egentlig er det ikke bare den 36 år gamle vannsklia som har voldt kommunen og kultur- og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen (Ap) mye hodebry. Hele Frognerbadet er blitt en lei sak for det rødgrønne Ap/SV/MDG-byrådet.

Det rødgrønne byrådet lovet opprinnelig høytidelig å starte arbeidet med at Frognerbadet skulle bli et helårsbad. Det løftet står svart på hvitt på side 53 i byrådserklæringen Ap, SV og Miljøpartiet undertegnet på Østmarkseteren for nøyaktig tre år siden.

Byrådene samlet på rekke og rad da Aps finansbyråd Robert Steen (stående til venstre) la frem neste års Oslo-budsjett i september i år. Løftet om helårsdrift ved Frognerbadet lå ikke inne nå heller. Foto: André Kjernsli

Men det løftet blir ikke noe av. I hvert fall ikke før neste års kommunevalg. Da måtte nemlig prosjekteringen ha startet for lenge siden. Men heller ikke det er i gang.

— Frognerbadet er en gammel dame vi må behandle med litt forsiktighet. Derfor vil det etter sesongen bli gjort en evaluering av om sesongen kan utvides enda lenger, men noe helårsbad på Frognerbadet ligger ikke i planene, sa kultur og idrettsbyråd Rina Mariann Hansen til VårtOslo i mai 2018.

Powered by Labrador CMS