STILLER TIL VALG

– Jeg har alltid hatt et stort politisk engasjement, men det har ikke alltid vært like enkelt å kombinere som travel trebarnsmor med fulltidsjobb, med verv som FAU-leder og håndballtrener på siden, erkjenner den pensjonerte helsebyråkraten.

– I dag må man være toppidrettsutøver for å komme over gata på grønn mann

– Jeg forstod tidlig i pensjonisttilværelsen at jeg måtte korrigere omfanget av kafébesøk, av hensyn til både helse og økonomi, sier 69-åringen.

Publisert

Inger Huseby (69) er pensjonert helsebyråkrat, bosatt på Frogner, som stiller førstekandidat til Frogner bydelsutvalg

– Hvor gikk sommerferien og med hvem?

– Vi samles hele familien, tre døtre, svigersønner og seks barnebarn på hytta på Hvaler. Her praktiseres ordtaket «der det er hjerterom, er det husrom». Her har jeg hyggelige morgenstunder med barnebarna og foreldrene får sovet litt lengre. En utmerket ordning for begge parter, forteller Inger.

Kandidat til kommunevalget

Hver dag frem til kommunevalget den 11. september kan du lese et nytt intervju med en av kandidatene til årets lokalvalg gjennom VårtOslo-spalten «Stiller til valg»

I Oslo er det valg både til bystyret og byens 15 bydelsutvalg denne høsten.

– Ferien gikk også til Værøy, som er en øy utenfor Lofoten, der vi har overtatt et gammelt hus fra min manns familie. For øvrig en øy jeg aldri slutter å fascineres av, med vakker natur, hyggelig lokalbefolkning og en imponerende fiskenæring.

Dame med sykkel
Inger på sykkeltur på Værøy i sommer.

– Hvilken hendelse og/eller person fikk deg til å engasjere deg i politikken?

– Jeg har alltid hatt et stort politisk engasjement, men det har ikke alltid vært like enkelt å kombinere som travel trebarnsmor med fulltidsjobb, med verv som FAU-leder og håndballtrener på siden, erkjenner den pensjonerte helsebyråkraten.

– Jeg tok derfor først steget inn i politikken for 20 år siden etter å ha ledet arbeidet med å redde den lokale ungdomsskolen på Høybråten. Datidens borgerlige byråd foreslo nedleggelse av Stasjonsfjellet ungdomsskole. Skolen ble reddet og er i dag bygd ut som følge av en voksende lokalbefolkning. Denne saken tente nok en gnist i meg da jeg fikk oppleve at man kan utgjøre en forskjell med nok innsatsvilje og engasjement.

– Hvilken arbeidsdag var den beste så langt i år?

– Den beste arbeidsdagen som politiker var da Frogner Arbeiderparti i revidert budsjettbehandling fikk sikret økte ressurser til forebyggende psykisk helse og rus i bydel Frogner. Dette er et område som må prioriteres ved siden eldreomsorg og barn og unge. 5. juni var også en god dag, da jeg ble mormor for sjette gang.

– … og hvilken var den tøffeste å komme igjennom?

– Jeg kommer ikke på en eneste dag i år og det vitner om at jeg bør være takknemlig, spesielt i en tid der jeg vet mange sliter med dårlig økonomi, men også ensomhet og dårlig helse.

– Hva lokket frem det største smilet hos deg i år?

– Det må være Bruce Springsteen under konsert på Voldsløkka.

– … og hva klasket du deg selv i pannen av?

– Det må være Høyres uttalte planer om å kutte to milliarder i eiendomsskatt samtidig som de hevder de skal styrke offentlige tjenester innen skole og eldreomsorg. Det regnestykket går ikke opp uten at det skal gå på bekostning av tjenestetilbudet til Oslo kommune.

– Hvilken beslutning var den viktigste du har tatt i år?

– Å stille som førstekandidat i Frogner. Det er utrolig givende å engasjere seg i lokalmiljøet og ikke minst se god arbeiderpartipolitikk bli realisert som for eksempel nye idrettsanlegg, samt flere ressurser i eldreomsorg, psykisk helse og rus, og gratis AKS. Vi skal fortsette dette arbeidet. Derfor går Arbeiderpartiet til valg på 800 flere ansatte i eldreomsorgen og et kompetanseløft for ansatte.

– … og når tok du feil og måtte korrigere kursen?

– For meg som politiker er det viktig å kunne prate med alle, uansett parti, for å skape de beste løsningene for lokalbefolkningen. I slikt arbeid må man kunne innrømme feil og på samme tid korrigere kursen. Samtidig er det verdt å nevne at jeg forstod tidlig i pensjonisttilværelsen at jeg måtte korrigere omfanget av kafébesøk, av hensyn til både helse og økonomi.

– … og når skulle du ha holdt munn?

– Det er kanskje et spørsmål som burde stilles til min mann og mine døtre.

– Hvilket tall reagerte du på i år?

– 5,3 milliarder! Det var prislappen Høyre satt på Elvia (tidligere Hafslund) sist de forsøkte å selge ut offentlig eierskap i selskapet, noe som er hårreisende når vi vet at selskapets verdi er på om lag 100 milliarder kroner i dag og at Oslos befolkning kan nyte godt av inntektene.

– … og hva vil du gjerne endre hurtigst mulig i Oslo?

– Jeg har allerede vært inne på en fortsatt styrking av tjenestene til bydelens befolkning. En konkret sak er framkommeligheten i Majorstukrysset for fotgjengere, i dag må man være toppidrettsutøver for å komme over gata på grønn mann.

Powered by Labrador CMS