Ifølge Sumaya Jirde Ali skal Atle Antonsen sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her»
Ifølge Sumaya Jirde Ali skal Atle Antonsen sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her»

Antirasistisk Senter har klaget inn henleggelse av Atle Antonsen-saken. Mener uttalelsene er "kvalifisert krenkende"

Atle Antonsen bør tiltales for utfallet mot Sumaya Jirde Ali på Grünerløkka-utestedet Bar Boca, mener Antirasistisk Senter. De har klaget på at anmeldelsen ble henlagt.

Publisert

Atle Antonsen skal ha sagt «du er for mørk/mørkhudet til å være her», og senteret mener dette bør være grunn til å straffeforfølge komikeren for brudd på rasismeparagrafen.

— Straffelovens paragraf 185 er ment å beskytte samfunnet, og ikke først og fremst enkeltindividet, og må tolkes ut fra dette, heter det i klagen, som er sendt til Oslo statsadvokatembete.

— Kvalifisert krenkende

Det er Riksadvokaten som skal avgjøre om klagen tas til følge.

Sumaya Jirde Ali anmeldte Antonsen etter hendelsen, som skjedde på Bar Boca 23. oktober. Men statsadvokaten henla saken på bevisets stilling.

Det innebærer at statsadvokaten mener det ikke kan bevis hinsides rimelig tvil at den kjente komikeren begikk noe straffbart.

— Vi mener at utsagnet ut fra rettspraksis er «kvalifisert krenkende» og en «nedvurdering av menneskeverd», skriver Antirasistisk senter i en epost til NTB.

De mener uttalelsene blant annet bringer tankene til apartheid og segregering i USA.

Antonsen har beklaget

Antonsen har beklaget overfor Ali. Hans advokat Marianne Klausen har sagt at han ikke bevisst ville komme med hatefulle ytringer.

– Det endrer likevel ikke det faktum at han oppførte seg forferdelig dårlig denne kvelden. Atle forstår at saken har vært og fortsatt er en stor belastning for de involverte, uansett hvordan statsadvokaten har vurdert saken, sa hun da henleggelsen ble kjent 21. november.

Fredag ettermiddag var advokaten ennå ikke kjent med at Antirasistisk Senter hadde klaget på henleggelsen.

— Vi avventer å kommentere klagen til vi har fått sett nærmere på den, sier hun til NTB.

Powered by Labrador CMS