Oslo 20170512.Lillebjørn Nilsen holder takketale etter å ha blitt tildelst St. Hallvard-medaljen under en seremoni i Oslo Rådhus fredag. St. Hallvard-medaljen er Oslo bys høyeste utmerkelse. Nilsen tildeles medaljen for sitt virke som musiker og sine skildringer av livet i Oslo.Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB
Lillebjørn Nilsen holder takketale i mai 2017 etter å ha blitt tildelt St. Hallvard-medaljen under en seremoni i Oslo rådhus.

Oslo kommune vil hedre Lillebjørn Nilsen – har ikke tatt stilling til hvordan

Tidligere i dag ble det kjent at Lillebjørn Nilsen ikke får begravelse på statens bekostning. Nå vurderer Oslo kommune hvordan de skal hedre visesangeren.

Publisert

Etter regjeringens beslutning er det flere som har tatt til orde i sosiale medier for at Oslo kommune bør på banen og hedre visesangeren med å ta regningen.

– Det er et stort engasjement for en folkekjær artist og kunstner som har betydd og betyr mye for Oslo. Vi ønsker å finne måter å hedre ham på, men det er ikke ennå tatt stilling til hvordan, svarer ordfører Anne Lindboe (H) når dette er oppe til diskusjon hos kommunen.

Bjørn Falk Nilsen, best kjent ved sitt artistnavn Lillebjørn Nilsen, sovnet stille inn lørdag kveld den 27. januar med sine nærmeste rundt seg, opplyste hans plateselskap Grappa mandag.

Spiller klokkespill lørdag

Nilsen ble 73 år gammel. Da artisten i 2017 fikk utdelt St. Hallvard-medaljen, ble det begrunnet med at han har «skapt sanger og musikk som forteller om og skildrer livet i Oslo».

Kommunen har allerede valgt å hedre Nilsen ved å spille «God natt Oslo» fra klokkespillene i Oslo rådhus hver dag fram til begravelsen. I tillegg blir klokkekonserten førstkommende lørdag klokken 11-11.30 også i visesangerens ånd.

Powered by Labrador CMS