Anne Lindboe foreslås som Høyres ordførerkandidat i Oslo. Hun har tidligere vært barneombud og administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund (PBL).
Anne Lindboe foreslås som Høyres ordførerkandidat i Oslo. Hun har tidligere vært barneombud og administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund (PBL).

Hun kan bli Oslos neste ordfører: Anne Lindboe har sagt ja til å være Høyres toppkandidat ved valget

Eirik Lae Solberg ligger an til å på ny være Høyres byrådslederkandidat i Oslo. Den store overraskelsen er et ubeskrevet blad i oslopolitikken, men et kjent navn i offentligheten - tidligere barneombud Anne Lindboe foreslås som partiets ordførerkandidat.

Publisert

— Nominasjonskomiteen i Oslo Høyre innstiller enstemmig Anne Lindboe som ordførerkandidat og Eirik Lae Solberg som byrådslederkandidat for Oslo Høyres liste til kommunevalget i 2023, heter det i en pressemelding fra fylkespartiet.

Eirik Lae Solberg var byrådslederkandidat også i 2019. Den gang tapte Høyre kampen om Oslo for andre valg på rad.

Klarte ikke vinne tilbake Oslo i 2019

Raymond Johansen (Ap) beholdt byrådslederkontoret i Rådhusets østre tårn.

Men det var ikke fordi Arbeiderpartiet gjorde det særlig godt. De rødgrønne beholdt byrådsmakt fordi MDG, SV og Rødt gjorde svært gode valg.

Høyre gjorde et respektabelt valg og ble bystyrets største parti. Men det var altså ikke nok til at de borgerlige klarte å ta tilbake makten i hovedstaden.

Nå går altså Høyre igjen til valg med Lae Solberg. Men den andre toppkandidaten er en overraskelse for de aller fleste. Tidligere barneombud Anne Lindboe har lang fartstid i offentligheten, men ingen fartstid fra oslopolitikken.

— Godt utganspunkt for å vinne

— Anne Lindboe og Eirik Lae Solberg representerer kontinuitet og fornyelse i Oslo Høyre. De er svært kompetente og vil være et sterkt lag mot valgkampen i 2023, sier nominasjonskomiteens leder Kristin Clemet.

— Med disse to har vi et veldig godt utgangspunkt for å vinne valget og sette preg på utviklingen i byen, mener Clemet.

Eirik Lae Solberg (H) har sagt ja til å stille som byrådslederkandidat for Oslo Høyre. Han var også fylkespartiets byrådslederkandidat i 2019.
Eirik Lae Solberg (H) har sagt ja til å stille som byrådslederkandidat for Oslo Høyre. Han var også fylkespartiets byrådslederkandidat i 2019.

Anne Lindboe (50) har jobbet mange år som barnelege og har en MBA fra NHH. Sjefskurset på Forvarets Høyskole og forhandlingskurs ved Harvard Law school.

Lindboe har tidligere vært barneombud og administrerende direktør i Private Barnehagers landsforbund (PBL). Hun er bosatt på Ullevål Hageby.

Endelig liste klar i desember

Eirik Lae Solberg (51) er bosatt på Bislett. Solberg har sittet i Oslo bystyre siden 2007 og har vært både finansbyråd og statssekretær. Han arbeider i dag som direktør i Deloitte Norge.

Solberg har mastergrad i europeisk politikk og historie fra University of Cambridge og bachelorgrad i samfunnsøkonomi fra London School of Economics.

Oslo Høyre tar endelig stilling til nominasjonskomiteens innstilling på et møte i representantskapet i september. Så vil nominasjonskomiteen komme med et forslag til de øvrige plassene på kommunevalglista, som endelig behandles i desember.

Dermed vil Oslo Høyre, slik det ligger an nå, ha en ferdig liste til kommunevalget i Oslo allerede før nyttår.

Powered by Labrador CMS