Det er enkelte av disse glassflaskene av produktene Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus som har fått korken feil påsatt.

Tilbakekaller julebrus på glassflaske: – Kan medføre risiko for muggdannelser

Har du tjuvstartet på sesongen og kjøpt julebrus på 0,33 liters glassflaske allerede, bør du være oppmerksom på visse «best før»-datoer.

Publisert

Torsdag melder Ringnes i en pressemelding at de har trukket tilbake produkter tappet på glassflaske i perioden 9. til 13. oktober som følge av avvik oppdaget i forbindelse med en intern kvalitetskontroll der korken på 0,33 liters flasker med Hamar Lillehammer julebrus og Dahls julebrus, både med og uten sukker, var feil påsatt, hvilket fører til at flaskene ikke er tette.

– Når flasken ikke er tett, forringes kvaliteten på produktet. På sikt kan det i tillegg medføre en risiko for muggdannelser i flasken. Når vi nå velger å gjøre denne tilbakekallingen så raskt, er dette et føre-var-tiltak og for å unngå at flere flasker med dette avviket kommer ut i markedet, uttaler kvalitetssjef i Ringnes, Anett Christensen.

Rullet ut denne uken

Forbrukere kan returnere uåpnede flasker til utsalgssted og vil få refundert pengene for varen, understreker Ringnes. 

Det var i starten av uken bryggerigiganten meldte at de ruller ut julebrusen i alle landets butikker for fullt.

– For alle som elsker julebrus kommer den ikke en dag for tidlig. De har ventet lenge nok, sa julebrusansvarlig i Ringnes, Josefine Hagatun, da.

Det totale julebrussalget endte i fjor på om lag 20 millioner liter i Norge for Ringes, som i år forventer å selge rundt 10 millioner liter totalt av variantene Dahls julebrus, Solo Super julebrus og Ringnes julebrus, i tillegg til Hamar og Lillehammer julebrus.

Feilen rettet

Ringnes understreker likevel at det er en begrenset andel av totalvolumet for julebrus fra Ringnes som er omfattet av tilbakekallingen.

– Flasker med andre best før datoer kan trygt nytes. Vi har også rettet opp feilen som er årsak til problemene som har oppstått og jobber nå for fullt for å sikre at vi får produsert opp mer julebrus, fortsetter Christensen. 

– Å måtte trekke tilbake noen av våre folkekjære julebrusprodukter er selvfølgelig leit. Det gode er at det fortsatt er lenge til jul og at vi nå gjør vårt ytterste for å produsere opp nye partier for å sikre at alle får sin favoritt i førjulstiden og gjennom jula, uttaler kommunikasjonssjef i Ringnes, Nicolay Bruusgaard.

Powered by Labrador CMS