Nå kan du bli Andreas Capjons etterfølger som bybonde. Foto: Lene Neverdal

Vil du bli Oslos nye bybonde?

Oslo kommune søker etter Andreas Capjons etterfølger som bybonde. Nå har du muligheten til å kombinere urbant liv med nærhet til matjord og himmel.

Publisert

Å dyrke mat midt i byen blir stadig mer populært, og det er lange ventelister på parsellhager rundt omkring i Oslo. I budsjettet for 2019 har bystyret satt av penger til en egen bybonde, som viser hvordan by land kan gå hand i hand.

Dagens bybonde, Andreas Capjon, ønsker nye utfordringer og er ikke aktuell for jobben. Dermed søker kommunen nå etter én om kan overta som bybonde på Losæter.

Drifting av økologisk bondegård

Har du grønne fingre og er glad i landbruk og matlaging, har du nå dermed en kjempemulighet til å skaffe deg et navn innen urbant landbruk. Blant oppgavene den nye bybonden vil få er:

  • Drift og utvikling av Losæter, en økologisk gård, med tilhørende aktiviteter.
  • Drift og administrasjon av setra, inkludert matjorda, urkornåkeren, grønnsaksåkeren, grønngjødsel, kompost, og hønsehold.
  • Veilede og bidra til kunnskapsbygging om trygg matproduksjon.
Vil du bli Oslos nye bybonde på Losæter må du søke på stillingen innen 15.januar. Foto: Kristijan Velkovski

Ønsker erfaring med økologisk landbruk

Søkeren bør ha bakgrunn fra gårdsdrift i mindre skala og helst bachelorutdanning innen fagfeltene jordbruk, naturbruk og husdyr.

Det skader heller ikke om du har erfaring fra økologisk landbruk eller har førerkort for traktor. Lønnen for den utvalgte vil ligge et sted mellom 500- og 600.000 kroner i året.

Skulle du være interessert i å bli Oslos nye bybonde er søknadsfristen 15.januar.

— Viktig arena for urbant landbruk

Satsingen med en egen bybonde er en del av byrådets satsing på urbant landbruk. For dagens byråd er satsingen på å flere osloborgere til å dyrke sin egen mat svært viktig.

— Vi vil at flere skal få oppleve gleden av å dyrke egen mat, sier byråd for miljø og samferdsel, Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Byråd Lan Marie Nguyen Berg har stor tro på ordningen med egen bybonde. Foto: Stian Bjørnøy/MDG

En kunnskapsarena

Byåd Berg har stor tro på at ansettelsen av en egen bybonde vil gi både Losæter og byrådets satsing på urbant landbruk et nytt løft.

— Losæter er blitt en viktig arena for kunnskap om urbant landbruk i Oslo. Med en egen bybonde kan setra videreutvikles som et viktig samlingspunkt for landbruk i byen, understreker byråden.

Powered by Labrador CMS