Vålerenga innebandy etter at opprykket til eliteserien var sikret. Foto: VIF innebandy

Nå begynner moroa for Vålerenga innebandy. Skal bite fra seg i eliteserien

Med dobling i treningsmengde og flere nye spillere, gleder Vålerengas nyopprykkede eliteserielag i innebandy seg til dagens seriestart.

Publisert

Fem måneder er gått siden Vålerenga innebandy kvalifiserte seg til eliteserien i innebandy. VårtOslo har tatt en prat med noen nøkkelpersoner før det braker løs.

— Vi har lagt stor vekt på å være godt trent foran seriestarten, sier lagleder Per Wångersjö. Har kom selv til klubben i 2012, som spiller.

— Vi vet at vi ikke når helt opp på de tekniske ferdighetene, da må vi i hvert fall sørge for å være i god form. Vi har derfor doblet antallet treninger fra to til fire hver uke, og dette kommer vi til å fortsette med etter seriestart.

Emil Krzykawski (26) er dessverre ikke med i sesongåpningen på grunn av en kneskade. Foto: André Kjernsli

Wångersjö regner med at laget må bruke den første halvdelen av sesongen til å venne seg til tempoet i eliteserien, men at laget vil bite fra seg etter jul. Målet er en plass i sluttspillet, det vil si å bli blant de åtte beste av i alt tolv lag.

Nye spillere har kommet til

— Noen spillere blir viktige for oss. Patrick Martinsen har kommet til, han er vår første landslagsspiller. Thanh Tran Minh også, begge disse har kommet fra Sveiva før sesongen.

Niclas Johansson var årets poengkonge i 1. divisjon, og lagleder Wångersjö håper og tror at han skal fortsette å score i eliteserien. Også Emil Krzykawski knytter det seg store forventninger til, men han har pådratt seg en kneskade nylig. Det er foreløpig ikke sikkert hvor lenge denne vil sette han ut av spill.

Niclas Johansson gleder seg til spill i eliteserien. I fjor ble han poengkonge i 1. divisjon. Foto: André Kjernsli

Får ikke holde kiosken åpen

Det er ikke bare det sportslige nivået som høynes når man rykker opp til eliteserien, det gjør også kostnadene. I fjor reiste ikke laget lenger enn til Hamar, i år skal det både til Sandnes og Harstad. Serieavgiften, som i fjor var på 50.000, er i eliteserien 100.000.

— Det er ganske fortvilende at vi ikke får holde kiosken åpen under kampene. Men fordi vi ikke har driftsansvaret, forblir kiosken stengt. Der går vi glipp penger som hadde kommet godt med.

Lagleder Per Wångersjö (36) foran den stengte kiosken som kunne ha gitt laget sårt tiltrengte inntekter. Foto: André Kjernsli

Da laget rykket opp tidligere i år, ble innebandyspillerne hyllet av Klanen før en fotballkamp på Intility stadion. Men innebandy-laget til VIF er fortsatt å se på Intility. En av de viktige inntektene laget har, er å rydde på tribunen etter at fotballkampene er ferdige.

Ber Klanen komme

Laget trener og spiller hjemmekampene på Teglverket skole ved Hasle T-banestasjon. Han oppfordrer VIF-supportere til å legge turen innom når de spiller første seriekamp mot Sarpsborg 22. september kl. 12.

Serieåpningen for VIF innebandy er borte mot Sandnes den 14. september.

Powered by Labrador CMS