slo 20231217. Det er meldt om skyting på åpen gate ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politiet melder søndag kveld om en ny skyting i Oslo. Denne gangen ved Arkaden kjøpesenter ved Karl Johans gate

Ny skyting på åpen gate, denne gangen i sentrum: – Ingenting tyder på en sammenheng

For andre gang søndag kveld har politiet rykket ut til skyting på åpen gate i Oslo. Først til Sinsen og deretter til skyting ved Arkaden kjøpesenter på Karl Johans gate.

Publisert

– Vi er med mange patruljer ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate etter at det er avfyrt flere skudd mot en person på åpen gate, skrev operasjonsleder Gjermund Stokkli i Oslo politidistrikt på X litt før klokka 21.30 søndag kveld. 

– Vi har kontroll på fornærmede som undersøkes for skader nå. En eller flere mistenkte har løpt fra stedet, opplyste operasjonslederen videre.

– Søker etter flere gjerningspersoner

Litt senere opplyste politiet at den fornærmede parten ikke skulle ha fått fysiske skader etter skytingen ved Arkaden. Politiets innsatsleder på stedet Anders Rønning, sa at en person trolig var truffet i beinet av rikosjett.

– Vi har sperret av åstedet og søker etter en eller flere gjerningspersoner, skrev Oslo-politiet.

Tre timer tidligere ble flere skudd avfyrt ved Sinsen kulturhus lenger nord i byen. 

Oslo 20231217. Det er meldt om skyting på åpen gate ved Arkaden kjøpesenter i Karl Johans gate i Oslo søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politifolk på jakt etter spor som kan kaste lys over skyting utenfor Arkaden på Karl Johans gate sent søndag kveld.

Det ble avfyrt flere skudd fra et skytevåpen i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer, opplyste Stokkli da.

Ifølge politiets vurderinger, skal det ikke være fare for allmennheten i forbindelse med denne hendelsen. 

Politiets innsatsleder Anders Rønning opplyste at én person skal ha forsvunnet fra stedet i bil, mens den andre forsvant til fots.

Mandag morgen var fortsatt ingen pågrepet etter skytingene, opplyser politiet.

– Ingenting tyder på en sammenheng

Foreløpig har ikke politiet noen offentlig teori om at det er en sammenheng mellom de to skytingene på Sinsen og ved Arkaden. 

Men politiet sier det undersøkes om det kan være en kobling.

– Det er ingenting som tyder på at det er en sammenheng mellom de to hendelsene per nå, men det er selvsagt noe vi undersøker, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Dagbladet.

Bekymret byrådsleder

Etter to skytinger på åpen gate i løpet av søndag kveld, uttrykker byrådsleder Eirik Lae Solberg (H) bekymring.

– Det er fortsatt trygt å ferdes i Oslo, men dette er en bekymringsfull utvikling, sier Lae Solberg til VG.

– Oslo er en trygg by for både tilreisende og de som bor her, men det er bekymringsfullt at det er skyting to ganger på samme dag i Oslo, sier den ferske byrådslederen.

Rett etter klokken 23.00 søndag kveld skrev politiet til pressen at ett skudd ved skytingen utenfor Arkaden trolig hadde gått i bakken først.

– Vi har avsluttet det operative søket etter gjerningspersonen. Fornærmede er tatt hånd om, opplyser politiet.

– Det er høyst sannsynlig skutt ett skudd i bakken, rett ved fornærmede og rikosjett har truffet fornærmede sin sko. Sak er opprettet og etterforskingen fortsetter, het det videre fra politiet.





Powered by Labrador CMS