Oslo 20231217. Politiet melder at det ble avfyrt flere skudd i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer på Sinsen i Oslo søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Politiet: – Flere vitner ringte klokken 18.34 og meldte om skudd på åpen gate mellom to personer.

Flere skudd avfyrt på Sinsen: Politiet søkte etter mistenkte og fornærmede

Politiet melder at det er avfyrt flere skudd med skytevåpen i Sinsen-området søndag kveld. Store styrker og politihelikopter ble satt inn i søk etter både en gjerningsperson og en fornærmet part.

Publisert

– Ut fra vitnebeskrivelser har vi ikke grunn til å tro at det er noen fare for allmennheten. Det skal ikke være snakk om at det er skutt mot tilfeldige personer, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til Nettavisen ved 19.30-tiden.

Stokkli sier også at de ikke vet om fornærmede er truffet.

Skal ha skjedd ved Sinsen kulturhus

– Vi er med mange patruljer og politihelikopter i området Sinsen etter at det er avfyrt flere skudd fra et skytevåpen i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer, skrev Oslo politidistrikt på X rett før klokken 19.

– Vi søker både etter mistenkte og fornærmede. Uvisst om noen er skadd, opplyser politiet.

Operasjonsleder Gjermund Stokkli opplyser til VG at de fikk flere telefoner fra vitner litt etter klokka 18.30.

Oslo 20231217. Politiet melder at det ble avfyrt flere skudd i forbindelse med en konfrontasjon mellom to personer på Sinsen i Oslo søndag kveld.Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
Skytingen skal ha skjedd i nærheten av Sinsen kulturhus, mener politiet.

– Flere vitner ringte klokken 18.34 og meldte om skudd på åpen gate mellom to personer. Den ene skal ha skutt mot den andre, sier Stokkli.

  – Vi har ikke kontroll på noen av dem, sier han. 

– Vi er ute med både politihelikopter og flere patruljer for å se etter disse personene. Det er en pågående aksjon, sier Stokkli til avisen.

Ifølge operasjonslederen har skytingen skjedd i nærheten av Sinsen kulturhus.

Hadde avtale om å møtes

Innsatsleder Anders Rønning sier at de to partene trolig har hatt en avtale.

– Det fremstår som om det har vært en avtale om å møtes, så har den ene parten trukket et håndvåpen mot den andre, sier Rønning.

Innsatslederen sier at det er avfyrt flere skudd, men han ønsker ikke å spesifisere antall. Det skal heller ikke ha blitt skutt mot tilfeldige personer.

– Politiet har ikke truffet på andre personer her, annet enn vitner til hendelsen, sier Rønning.

Han sier politiet har drevet aktivt søk i området, med både hund og helikopter. I tillegg har de undersøkt husene i nærheten for å se om noen av de ble truffet av skudd.

– Vi har ikke avdekket noe prosjektil inn i hus per nå, sier han.

Powered by Labrador CMS