DEBATT

Verdens kuleste dag på Akershus festning og André Støylen
Arild Hermstad pynter seg med lånte fjær, mener direktør i Sparebankstiftelsen DnB, André Støylen.

– Byråd Arild Hermstad bør nøye seg med å ta æren for det han faktisk har ansvaret for

Det er veldig hyggelig at Arild Hermstad trekker frem arrangementet «Verdens kuleste dag» som noe han er stolt av. Men han er dessverre litt dårlig informert – og han pynter seg med lånte fjær.

Publisert

Når det nærmer seg valg, er det naturlig å fremheve sine politiske seire. Så også miljøbyråd Arild Hermstad i et debattinnlegg om Kvadraturen i VårtOslo.

Det er veldig hyggelig at Hermstad trekker frem arrangementet «Verdens kuleste dag» som noe han er stolt av. Men han er dessverre litt dårlig informert – og han pynter seg med lånte fjær.

Vi mottar ingen støtte

«Verdens kuleste dag» arrangeres ikke i Kvadraturen, men på Akershus Festning, der det hver gang samler over 20 000 barn og voksne. Det ble arrangert første gang i 2012 og har blitt gjennomført uavhengig av både byrådsskifter og utviklingen i Kvadraturen.

«Verdens kuleste dag» arrangeres og betales av Sparebankstiftelsen DNB. Vi mottar ingen økonomisk støtte eller annen tilrettelegging fra kommunen – og har heller aldri bedt om det.

Derimot har vi et godt samarbeid med Akershus Festning og Stiftelsen Akershus festning for kunst og kultur om gjennomføringen.

Nå kreves vi nær 1 million i året

Når det gjelder Kvadraturen, er Sparebankstiftelsen DNB stolt over å ha bidratt til en positiv utvikling i området gjennom etableringen av Sentralen i 2016. Sentralen er et åpent kulturhus for hele byen, med særlig vekt på arrangementer for barn og unge.

Sparebankstiftelsen DNB har investert flere hundre millioner kroner i Sentralen. Det eneste vi har bedt kommunen om er fritak for eiendomsskatt for kulturhuset – siden eiendomsskatteloven gir adgang for å frita eiendom som eies av stiftelser og som brukes til samfunnets beste.

Fritak ble gitt de første par årene, men nå kreves vi for nær 1 million i året. Hittil har vi betalt nær 5 millioner kroner i eiendomsskatt til kommunen for Sentralen.

Lånte fjær

Vi får trøste oss med at disse midlene kan ha blitt brukt til gode tiltak i Kvadraturen. For Hermstad har selvsagt rett i at det har skjedd mye bra i området under dette byrådet, eksempelvis oppgraderingen av Øvre Slottsgate utenfor Sentralen.

Men han bør nøye seg med å ta æren for det han faktisk har ansvaret for.

Powered by Labrador CMS