Det ble en avslappende tur langs Akerselva for Thuy Hoang, Daniele Aguilar og hunden Helene. Foto: Anders Høilund

– Vi trenger flere benker og bord langs Akerselva

Det må bli lettere å kunne sette seg ned ved Akerselva og ta en pust i bakken eller sette seg ned for å spise eller ta en kopp kaffe.

Publisert

«Akerselva, du gamle og graa! Akerselva, dig holder jeg paa. Selv om Donau er aldrig saa blaa, kan den i skjønhed aldrig dig naa.» Dette skrev Vilhelm Dybwad allerede i 1906.

Elva som tidligere ga kraft til en rekke større industribedrifter er i dag «Oslos grønne lunge», med parker og turstier fra Maridalsvannet til Vaterland. Hver dag og spesielt i helgene, går tusenvis av folk tur langs Akerselva. Det er kanskje Oslos mest brukte turvei.

Her kan man få seg en naturopplevelse, kanskje en aha-opplevelse, og du får kjenne Oslo rett på hovedpulsåren. Langs elva kan man oppleve vår egen historie, og i europeisk sammenheng er Akerselvas industrihistoriske landskap helt unikt og svært verdifullt av mange grunner.

Flere benker trengs

Akerselva er den eneste typiske industrielva som renner tvers gjennom en hovedstad med start og slutt innenfor bygrensene. Langs elva finner man museer og andre institusjoner som bevarer og formidler industrihistorien, og selvsagt er det kafeer og kulturtilbud.

Men nå vil vi i Sagene Arbeiderparti gjøre turen langs Akerselva enda bedre. Vi trenger flere benker og bord langs elva. Det må bli lettere å kunne sette seg ned og ta en pust i bakken eller sette seg ned for å spise eller ta en kopp kaffe.

Viktig for helsa

Sagene Arbeiderparti har også en baktanke med forslaget. Vi vil lokke enda flere til å bruke områdene langs elva. For eksempel kan nok mange eldre trenge hvilesteder på turen. Mange eldre kvier seg nok litt for å legge ut på tur. Men vi vet at det å bevege seg er viktig for helsa og da må vi legge til rette for at også eldre kan benytte turveiene langs elva.

Men ikke bare eldre skal nyte godt av nye benker og bord. Vi ønsker å sette ut benker og bord i tilknytning til lekeplasser slik at foreldre kan bruke disse mens barna leker. Vi håper at flere benker og bord skal kunne gjøre turen langs Akerselva enda bedre for enda flere. Akerselva er så flott at den må vi dele med alle!

Powered by Labrador CMS