Kamerunske Ajara Njoya sørget mpt Vålerenga-seier mot gamleklubben Sandviken. Her gratuleres hun av kaptein Sherida Spitse. Foto: Bernt-Erik Haaland

Straffedrama ga Vålerenga-jentene viktige poeng i toppstriden

På kampens 40 siste minutter snudde Vålerenga-jentene 1-2 til 4-3 borte mot Sandviken. Nå lukter det medalje av oslojentene.

Publisert

Vålerenga-jentene slo Sandviken 4-3 på bortebane takket være en avgjørende scoring av Ajara Njoya. Men kameruneren ville ikke juble etter scoringen sin.

Den sterke, raske og tekniske spissen tok Toppserien med storm forrige sesong med 15 mål og fem målgivende pasninger. Den gang spilte hun for nettopp Sandviken, dagens motstanderlag på Stemmemyren i Bergen.

Gir alt for klubben

Mens resten av laget jublet rundt henne i regnværet, var hun mutt, ja hun så nærmest lei seg ut etter det avgjørende 4-3 målet.

— Jeg ville på en måte ikke score, men jeg spiller for Vålerenga nå, så jeg må jo gi alt for laget mitt. Derfor feiret jeg ikke, forklarer hovedpersonen selv til VårtOslo etter kampen.

Hun er takknemlig for tiden i Bergen og ble ikke overrasket over været som møtte laget til dagens kamp.

— Jeg er glad for å komme tilbake hit. Det er jo på grunn av Sandviken jeg har blitt kjent i Norge. Det regner jo alltid her i Bergen, så jeg kjenner jo det været veldig godt. Vi visste det ville bli en veldig tøff kamp og at vi måtte kjempe hardt for alle tre poengene, sier hun.

Slet i 1. omgang

I begynnelsen av kampen så det ut som om det ble tøffere enn forventet for østkantjentene. Vålerenga slet med å komme seg rettvendt mot motstanderens forsvar.

Sportssjef Eli Landsem var meget fornøyd etter at jentene hennes tok tre poeng borte mot Sandviken lørdag ettermiddag. Arkivfoto: Christian Boger

— De var mer på hugget og vi slet litt der, men skapte jo muligheter og kunne scoret noen mål. Sandviken hadde gjort hjemmeleksen og nøytraliserte oss i starten av kampen, sier sportssjef og vikarierende hovedtrener Eli Landsem.

I stedet var det hjemmelaget som tok ledelsen ved Lisa Naalsund ti minutter før hvilen, i en omgang som ikke inneholdt de mange sjansene til noen av lagene.

Straffebonanza

I andre omgang derimot, sa det pang.

— Det var tut og kjør og i det hele tatt. Men da var vi på og gjorde noen grep med å spille smartere. Vi lykkes med å spille forbi et ledd, sier Landsem.

Dommer Ingvild Aarland fikk det travelt med fløyten. Først ble Natasha Dowie holdt i feltet. Vålerenga fikk straffe, som Sherida Spitse scoret sikkert på. Like etterpå var det holding i motsatt sekstenmeter og Naalsund scoret sitt andre mål for dagen, denne gangen på straffe. Kun to minutter senere ble Njoya taklet og det blåses nok et straffespark. Spitse scorte på sin egen strafferetur og utlignet til 2-2. Tre straffespark på seks minutter.

Lagkaptein Sherida Spitse var sikker fra straffemerket i Bergen lørdag. Foto: Bernt-Erik Haaland

—  Alle straffesituasjonene så egentlig greie ut for meg, spesielt den siste, sier Landsem.

Publikum hadde knapt fått summet seg og diskutert alle straffesituasjonene da Natasha Dowie vinner en duell med keeper Nora Gjøen-Gjøsæter og setter inn 3-2 til Vålerenga.

Det kunne fort blitt vinnermålet, men en god Kennya Cordner scoret sitt ellevte mål for sesongen da hun kom alene mot Hannah Seabert og scoret sikkert midtveis i omgangen.

Går for mesterligaspill

Med seier mot Sandviken, er lagene nå likt med 32 poeng, og det er kontakt opp mot serieleder Lillestrøm.

— Det var et nesten være eller ikke være. Det at vi greide å dra inn Klepp forrige helg og Sandviken nå, er vi særs happy med, for nå er vi der oppe, sier Landsem fornøyd.

Selv om det er mulig å ta gull, er også sølv seier.

— Det er viktig for oss å kunne klare 2. plassen, slik at vi kan spille i mesterligaen, sier Ajora Njoya.

For å ta gullet, er Vålerenga avhengig av at Lillestrøm går på noen tap, men ikke mot rivalene i toppen.

— Det største målet vårt er å komme til mesterligaen, sier Landsem.

Powered by Labrador CMS