Grønnsaksosialismen blander seg for mye inn i folks liv, mener skribentene. Foto: Idalí Beltré Acevedo / Schriever

– Grønnsaksosialismen er feil medisin 

I Oslo kommunes nye politiske plattform, lanserer de rødgrønne partiene en rekke tiltak for å påtvinge sine innbyggere å spise mindre kjøtt, det er grønnsaksosialisme.

Publisert

De rødgrønne i Oslo har som mål å kutte mest mulig i sine utslipp. Et av deres strategier er å innføre gratis skolemat for alle fra grunnskolen til og med videregående skole. Tvisten er at den skal være kjøttfri. Byrådet vil også halvere kjøttforbruket i alle de kommunale kantinene og institusjonene innen utgangen av 2023.

Her velger Oslo kommune å påtvinge sine innbyggere å spise mindre kjøtt. På skolen kommer få av barna til å få med seg egen matpakke med kjøttpålegg om de får gratis vegetariansk skolemat, selv om familien har råd til det.

På sykehjemmene kommer man heller ikke folk til å spise hva de vil spise. Brukerne betaler dyre summer for å få lov til å bo på sykehjemmet, da bør kommunen tillate de å spise hva de vil. Spesielt når de forsøker å fjerne muligheten til å velge et privat sykehjem.

Må kutte kjøttkaker i 18 år

Målet med tiltaket er å kutte i klimautslippet, men det finnes mange klimatiltak som ikke fratar bestemor kjøttkakene sine på mandag til torsdag.

Om man skal kompensere for utslippet fra en flytur tur-retur til Thailand, må man kutte ut kjøttkaker i 18 år. Vi er prinsippfaste på at vi som politikere ikke skal blande oss inn i hva folk spiser. Vi kan anbefale sunne måltider og legge til rette for at det skal være lett å velge sunt, ikke bruke tvang og makt.

En advarsel til andre byer

Grønnsakssosialismen til de rødgrønne er ikke sjokkerende i deres kamp for klima. Gang på gang har de innført dyre tiltak og brukt tvang for å få innbyggerne til velge grønne alternativer.

Får MDG beholde sin makt i bystyret er dessverre grønnsaksosialismen kommet for å bli. Dette bør være til advarsel til alle byer hvor MDG er på fremmarsj.

Powered by Labrador CMS