Kultur- og likestillingsminister Abid Raja og styreleder i Oslo Pride Fredrik Dreyer.

Raja gir halv million til Oslo Pride

Til neste år er det 50 år siden straffelovens § 213 som forbød seksuell omgang mellom menn ble opphevet. Det ønsker Oslo Pride å markere, og fikk i dag en halv million til Skeivt kulturår 2022.

Publisert

I 2022 er det 50 år siden straffelovens paragraf 213 som forbød seksuell omgang mellom menn, ble opphevet. Det ønsker Oslo Pride å markere og har i dag fått innvilget 500.000 kroner til prosjektet «Festen og Protesten» i forbindelse med Skeivt kulturår 2022, melder Kulturdepartementet i en pressemelding.

– Rettigheter er ikke kun noe man får, men noe som må kjempes for ved hver anledning. Vi er veldig glade for å kunne bidra, sier kultur- og likestillingsminister Abid Raja (V).

– Viktig anerkjennelse

Onsdag overrakte han det viktige budskapet til styreleder Fredrik Dreyer i Oslo Pride.

– Dette er en viktig dag for Oslo Pride, historisk som sådan. Oslo Pride er en feiring og en protest. Og det at staten stiller opp og anerkjenner festivalen og markeringen, er kjempeviktig, sier Dreyer.

VårtOslo har nylig utviklet en app for avisen. iPhone-brukere kan laste ned appen i App Store. Alle andre brukere kan laste den ned i Google Play.

Powered by Labrador CMS