Barneidrett, Illustrasjoner: Jente og gutter som spiller fotball på banen. Modellklarert. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Spillemidler skal gå direkte til klubbenes arbeid med å inkludere barn og ungdom som faller utenfor på grunn av sosial ulikhet og sosioøkonomiske årsaker.

Vil holde foreldrebetalingen nede: 30 millioner ekstra til Oslo-idretten

— Idrettslag i Oslo øst og sør vil trolig bli prioritert når midlene skal fordeles, sier generalsekretær Magne Brekke i Oslo idrettskrets.

Publisert

Kulturdepartementet har varslet at de ved årets fordeling av spillemidler vil sette av 125 millioner kroner til idrettslagenes arbeid for inkludering av alle barn og ungdom i alderen 6–19 år.

Av dette får Oslo-idretten nesten 30 millioner for å gjøre det billigere for barn og unge å være med på idrettsaktiviteter. Det skriver idrettsforbundet på sine hjemmesider. I følge en oversikt over fordelingen mellom ulike kommuner, er det over 18.000 barn og unge i Oslo som er barn i familier med vedvarende lavinntekt.

Penger til barn og ungdom som faller utenfor

Mange har ikke råd til treningsavgifter og andre kostnader ved å drive idrett, noe som gjør at mange blir stående utenfor.

Tilskuddet har enkle kriterier og midlene skal:

  • gå direkte til klubbenes arbeid med å inkludere barn og ungdom som faller utenfor på grunn av sosial ulikhet og sosioøkonomiske årsaker.
  • holde foreldrebetalingen og aktiviteter som er kostnadsdrivende nede
  • gi klubbene handlingsrom til å bruke midlene slik de opplever er mest nyttig for å oppnå formålet.

— Idrettslag i øst og sør blir prioritert

— Størrelsen på lommeboka skal ikke bestemme om barn og unge kan delta i idretten. Oslo skal være en by hvor alle skal kunne bo og leve gode og aktive liv. Derfor er jeg glad for at Oslo får den største andelen av pengene som er satt av til å inkludere barn og ungdom som faller utenfor, sier varaordfører Abdullah Alsabeehg (Ap) til Dagsavisen.

Oslo Idrettskrets skal fordele midlene, og sette kriteriene. Generalsekretær i Oslo Idrettskrets, Magne Brekke, sier formålet er å sørge for at flere barn og unge kan delta til en lavest mulig pris. Tildelingskriteriene er ikke klare ennå, men idrettslag i Oslo øst og sør som blir sannsynligvis prioritert.

Pengene kommer fra spillemidlene og fordeles i mai.

Powered by Labrador CMS