Forskere og studenter ved universitet i Kharkiv tilbringer mesteparten av tiden i kjellere og bomberom. De forsøker å hjelpe hverandre med vann, mat og medisiner. Forskere hjelper også studenter med å evakuere.

OsloMet-forskere har opprettet innsamlingsaksjon til universitetet i Kharkiv i Ukraina

— Forskere og studenter i Kharkiv i Ukraina trenger vår hjelp nå. Gode kolleger på universitetet i Kharkiv er under angrep fra brutale russiske styrker, sier OsloMet-forskere.

Publisert

Det skriver OsloMet på sine egne nettsider etter at Kharkiv, som er Ukrainas nest største by, har vært under angrep fra russiske styrker.

Forskere på By- og regionforskningsinsituttet NIBR ved OsloMet har mottatt direkte meldinger fra ukrainske kollegaer med anmodning om hjelp.

Prøver å evakuere studenter

Oslo Met skriver at de ukrainske forskerne tilbringer mesteparten av tiden i kjellere og bomberom, og forsøker å hjelpe studenter med vann, mat og medisiner. De hjelper også studenter med å evakuere.

— Alt dette koster penger. Det er knapphet på essensielle varer, og risiko og høye kostander med transport, skriver OsloMet på nettsidene sine.

Forskerne Aadne Aasland og Einar Braathen sier til nettsidene at studenter og sårbare grupper trenger tilgang til mat, vann og medisiner.

Har opprettet egen innsamling

— Vi ber om støtte til akutt nødhjelp, og våre partnere i Ukraina garanterer at de formidler hjelpen dit den trengs mest, sier forskerne, som har opprettet en kronerulling på spleis.no.

Kharkiv som ligger øst i Ukraina nær grensa til Russland.

Forskerne har på eget intiativ opprettet en kronerulling (spleis.no).

Powered by Labrador CMS