– Jeg trodde først det jeg hørte, var fyrverkeri eller kraftige kinaputter, sier Magnus Selmer.

Magnus ble skutt 25. juni: – Folk falt som dominobrikker

Noen pubgjester ble truffet da Zaniar Matapour begynte å skyte, andre kastet seg ned da de forsto hva som skjedde. – Folk falt som dominobrikker, sa et vitne.

Publisert

Tirsdag denne uken startet rettssaken mot terrortiltalte Zaniar Matapour. Her delte flere av ofrene sine dramatiske opplevelser, fra natten da Matapour tok opp to skytevåpen og åpnet ild utenfor utestedene Per på hjørnet og London pub.

– Jeg trodde først det jeg hørte, var fyrverkeri eller kraftige kinaputter. Det var tre skudd med noen sekunders mellomrom, sa Magnus Selmer (44) i Oslo tingrett torsdag.

Han satt på uteserveringen til Per på Hjørnet sammen med blant andre Kåre Hesvik (60), som trolig var en av de første som ble truffet av skudd natt til 25. juni 2022. Hesvik falt framover og landet i bakken. Han ble drept av skuddene som traff ham.

– Merket at jeg ble skutt

– Da så jeg Matapour rundt hjørnet og skjønte for alvor at det var fare på ferde. Det gjorde andre også, Folk falt som dominobrikker, sa Selmer.

Han ble truffet i skulderen da han prøvde å komme seg i dekning inne på utestedet.

– Jeg merket at jeg ble skutt. Det var ikke til å ta feil av. Det var som å få en kraftig, skarp syl stukket inn i skulderen, sa Selmer, som ble truffet av ett skudd i venstre skulder.

Søster med minneord: – En sjelden skatt

Søsteren til drepte Kåre Hesvik leste opp sitt minneord for broren i Oslo tingrett torsdag. Kåre Hesvik (60) skulle gå av med pensjon da han ble 62 år gammel. 

– Kåre var en sjelden skatt blant oss. Alltid omsorgsfull og hyggelig i alt han gjorde, sa søsteren.

– Han telte ned til pensjonstilværelsen. Han skulle gå av når han fylte 62. Han skulle bruke mer tid på ting han likte, og til familie og venner, som han var så glad i. Men sånn blir det ikke, sa søsteren.

– Vi mistet en fantastisk person som var smellvakker både utenpå og inni. Verdens beste bror, svoger, onkel og venn. Kåre etterlater seg et tomrom som ingen kan fylle. Savnet og sorgen er veldig dyp, sa hun.

– Tungt å gå videre

Sammen med Kåre Hesvik satt Jon Erik Isachsen. Han ble også drept denne natten.

– Savnet etter Jon Erik er stort, og det er ufattelig tungt å gå videre, leste bistandsadvokat Brit Kjelleberg på vegne av Jon Erik Isachsens etterlatte.

Familiefaren fylte 54 år fire dager før han ble drept. Han var både pappa og stefar.

– Min store kjærlighet, min ektefelle og beste venn gjennom nesten 30 år, leste Kjelleberg.

Minst 560 mennesker befant seg i området den aktuelle natten. 266 har status som fornærmet. De krever til sammen nesten 90 millioner kroner i oppreisningserstatning.Powered by Labrador CMS