Mest lest
Her kan du melde deg på VårtOslo sitt nyhetsbrev.
Vennligst fyllt ut skjemaet på denne siden for å motta gratis nyhetsbrev fra oss.
22. juli-senterets direktør Lena Fahre forteller at tidslinjen fra 2015-utstillingen er videreført med små justeringer.
Utstillingen «Samtalen om 22. juli» løfter også fram ettertidens forsøk på å forklare årsaker til og konsekvenser av terrorangrepet. Det vies stor plass til historier om de vi mistet, samt beretninger fra de som overlevde og de som mistet sine.
– Vi har hatt en veldig god dialog med Støttegruppen, berørte og etterlatte etter 22. juli og AUF gjennom arbeidet med utstillingen, sier hun.
Direktøren fremhever at den forestående fagfornyelsen i skoleverket og særlig temaet demokratisk medborgerskap har vært viktig i arbeidet med utstillingen.
– Med «Samtalen om 22. juli» inviterer vi skoleelever inn i drøftinger og meningsbrytninger i tråd med teorier rundt hvordan demokratiske ferdigheter styrkes. Vi har en målsetting om at nye generasjoner, uten egne minner fra terroren tar eierskap til historien.
Selv om den nye utstilling åpner for alle lørdag, hadde den en privat åpning for inviterte på fredag.
I tillegg til blant annet Lena Fahre, var Lisbeth Røyneland, leder for støttegruppen etter 22. juli, og Sindre Lysø, generalsekretær i AUF, med på åpningen av den første utstillingen på 22. juli-senteret siden 2015.
22. juli-senteret skal etter planen returnere til Høyblokka på permanent basis når renoveringen er ferdig rundt 2025. Inntil videre holder senteret til i Teatergata 10.