Politiet var natt til søndag på Grønland med flere patruljer i forbindelse med en aksjon mot et hotell. Det ble her avfyrt skudd fra politiets hold.

Spesialenheten: Skuddet fra politiet var utilsiktet – tjenesteperson fra Beredskapstroppen mistenkt

Politiets skudd mot en mann under politiaksjonen på Grønland i helgen skal ha vært utilsiktet, ifølge Spesialenheten.

Publisert

– Opplysningene som er fremkommet så langt tilsier at skuddet gikk av utilsiktet, men omstendighetene er fortsatt under etterforsking. Det er ikke holdepunkter for at det var en konkret trusselsituasjon som foranlediget skuddet, sier påtalefaglig etterforskningsleder Thomas Arntsen i en uttalelse til pressen.

Spesialenheten informerer om at etterforskning i saken fortsatt pågår.

Etterforskes foreløpig som kroppsskade

– Det er gjennomført flere avhør i saken, men flere vil bli gjennomført. Kripos bistår med tekniske undersøkelser av åstedet og det involverte våpenet, legger han til.

– Én polititjenesteperson har status som mistenkt i saken. Saken etterforskes som kroppsskade, men sakens koding er under fortløpende vurdering og kan bli endret, legger han til.

Spesialenheten opplyser videre at polititjenestepersonen som løsnet skuddet tjenestegjør i Beredskapstroppen, som bistod i forbindelse med at det skulle gjennomføres pågripelse/ransaking i tilknytning til et rom på stedet.

– Ett skudd som ble avfyrt

– Basert på opplysningene i saken så langt var det ett skudd som ble avfyrt. Dette traff fornærmede i overkroppen. Spesialenheten har ikke nærmere opplysninger om fornærmedes helsetilstand i øyeblikket, utdyper han.

Spesialenheten understreker samtidig at det ikke vil bli gitt ytterligere opplysninger i saken på nåværende tidspunkt.

Forsvarer ikke fått snakket med klient

Politiet ville mandag formiddag foreløpig ikke uttale seg om mannens helsetilstand, men bekreftet overfor VårtOslo at den skadde er siktet for brudd på narkotikalovgivningen.

Sidra Bhatti fra advokatfirmaet Rogstad er forsvarer for mannen.

– Jeg har foreløpig ikke fått snakket med min klient, som er alvorlig skadet. Derfor har jeg ingen ytterligere kommentarer til saken, sier Bhatti til VårtOslo mandag ettermiddag.

Powered by Labrador CMS