EU-kommissær for krisehåndtering Janez Lenarcic og utenriksminister Anniken Huitfeldt ble tatt imot av ordfører Marianne Borgen under humanitært møte for Ukraina i Oslo Rådhus.

Rørt under stormøte: – Hva som skjer etterpå, er litt for tidlig å si

– Jeg kommer kanskje til å bli en litt bedre bestemor enn jeg har vært, sier Marianne Borgen. Med klump i magen, var den avtroppende ordføreren tirsdag vert for et internasjonalt stormøte for siste gang.

Publisert

– Det er både litt vemodig og litt trist, sier Marianne Borgen.

SV-eren har vært Oslos ordfører de siste åtte årene. Hun varslet før valget at hun ikke ville fortsette. Tirsdag var det et stort internasjonalt møte om nødhjelp til Ukraina i rådhuset. 150 deltakere fra 80 delegasjoner ble ønsket velkommen av Borgen.

Hun brukte da tid på å fortelle delegatene hvilken historisk sal de var i – Rådhushallen der Nobels fredspris deles ut.

– Jeg tror kanskje de blir litt ekstra inspirert av å sitte i den hallen som Nobels fredspris deles ut i. Derfor brukte jeg litt av talen min på å si litt om hvilken hall de satt i, og hvilket mot, kreativitet og kraft folk som kommer hit og får nobelprisen viser hvert eneste år, sier Borgen.

Historiske tanker

Hun sier at det så langt det er planlagt nå, ikke er flere slike store internasjonale oppdrag for henne.

– Det å ta imot internasjonale gjester som i dag, i denne fantastiske rådhussalen, synes jeg er utrolig hyggelig. Særlig når det skal diskuteres humanisme, menneskerettigheter og hvordan man kan sikre sivilbefolkningen som er rammet hardt av krig og konflikt, sier Borgen.

Hun sa til delegatene at de trolig satt i den salen i verden der flest kloke tanker om store temaer som krig og humanisme er blitt delt i.

Avtroppende ordfører Marianne Borgen fikk applaus fra partifeller under SVs valgvake på Rockefeller i Oslo på valgdagen den 11. september.

– Jeg tror ikke det finnes noe sted i verden hvor det er blitt fortalt om så mye menneskelig mot, gode resultater og at det er mulig å skape fred og frihet, sier Borgen.

Vil bli bedre bestemor

SV-ordføreren synes det er flott at Oslo rådhus åpnes opp for slike møter.

– For meg personlig så er det jo sånn at selv om jeg pensjonerer meg, så pensjoneres ikke engasjementet mitt. Jeg kommer nok til å følge mye med på hva som skjer her, og det som skjer utenfor huset, sier Borgen.

Siste arbeidsdag er 25. oktober. Før det skal siste bystyremøte avholdes. Borgen er også aktiv i arbeidet med å legge til rette for en ny «byregjering».

– Hva som skjer etterpå, er litt for tidlig å si. Jeg kommer kanskje til å bli en litt bedre bestemor enn jeg har vært, så har jeg også en mann som er pensjonert, så vi får mer tid sammen. Det gleder jeg meg til. Så skal jeg finne ut litt fram mot jul hva jeg skal bruke mitt engasjement på, sier Borgen.

Powered by Labrador CMS