Husholdninger i Oslo skal sortere avfallet de kaster i poser med forskjellig farge. Nå vil byrådet ha anledning til å bøtelegge innbyggere som ikke kildesorterer.

Foreslår å bøtelegge oslofolk med opptil 12.230, om de ikke kildesorterer

Det meste av avfallet i Oslo blir ikke kildesortert. Nå vil kommunen ha anledning til å straffe dem som ikke kildesorterer etter å ha fått pålegg.

Publisert

I Oslo skal alle sortere matavfall, plast og restavfall i poser med forskjellige farger. Men ifølge en telling som renovasjons- og gjenvinningsetaten gjorde i fjor, blir det meste av avfallet kastet feil.

Bare halvparten av matavfallet husholdninger kaster, havnet i grønne poser, og kun 30 prosent av plastavfallet ble kastet i det som den gang var blå poser.

Derfor vil etaten ha anledning til å straffe dem som ikke kildesorterer, og de får støtte fra byrådet, ifølge NRK.

Vil ikke skrive ut bøter nå

Neste uke legger byrådet fram et forslag til ny renovasjonsforskrift for bystyret, hvor det er lagt opp til et gebyr på 12.230 kroner for brudd på reglene om kildesortering.

Ifølge byrådet skal det brukes «i tilfeller der krav i forskriften ikke overholdes, og det unnlates å rette opp i forholdet etter skriftlig påtale».

Renovasjonsetaten har likevel ingen umiddelbare planer om å skrive ut bøter, sier juridisk rådgiver Mari Anne Brakestad. Hun sier de bare vil ha gebyret som en mulighet i framtiden.

Powered by Labrador CMS