Oslo 20230504. Ordfører i Oslo Raymond Johansen fra Arbeiderpartiet.
Velgerne fortjener å vite hva som er forskjellen mellom oss og alternativet, som jo er Høyre og Frp. Det kommer jeg til å fokusere på fremover, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i Oslo.

I Oslo leder de rødgrønne med ett mandat. – Det blir et mobiliseringsvalg

Meningsmålingene bærer bud om at Arbeiderpartiet må kjempe med alt de har for å hale i land et resultat de kan leve med i årets kommunevalg. – Hver enkelt stemme teller.

Publisert

– Oslo-valgene er tradisjonelt tette, og det kommer til å bli jevnt. Hver enkelt stemme teller, og da er det i hvert fall en viktig forutsetning at velgerne vet at det er noe som står på spill, sier byrådsleder Raymond Johansen.

Han håper velgerne vil la alliansen Ap, SV og MDG, som har styrt Oslo siden 2015, fortsette ved makten. Ifølge en prognose fra TV 2 står det om ett mandat mellom blokkene.

– Det blir et mobiliseringsvalg, konstaterer han.

– Gammeldags politikk

ASJohansens plan er å vise velgerne at det er veldig tydelig forskjell på de rødgrønne og alternativet Høyre og Fremskrittspartiet.

– Det handler om barnehager, skole, eldreomsorg, kollektivtrafikk, miljøspørsmål – i det hele tatt folks liv, sier han.

Så retter han skytset mot motstanderen.

– Høyre går til valg på en gammeldags politikk hvor de vil rekommersialisere eldreomsorgen. 80 prosent av utgiftene på sykehjem, for eksempel, er lønn og pensjon. Da skal de konkurrere på lønn og pensjon, samtidig som vi skal rekruttere flere til å jobbe i omsorgsyrkene. Dette regner jeg med det blir tøff kamp om, sier han.

Powered by Labrador CMS