Politimann med hund på p-plass like ved Ikea Furuset, der det skal ha blitt avfyrt flere skudd tirsdag kveld.
Politimann med hund på p-plassen like ved Ikea Furuset, der det skal ha blitt avfyrt flere skudd tirsdag kveld.

Påtalemyndigheten anker dommen etter Ikea-skytingen

Påtalemyndigheten anker etter at Oslo tingrett besluttet å løslate 44-åringen som er dømt etter skytingen utenfor Ikea på Furuset i februar i år.

Publisert

Det bekrefter statsadvokat Tonje Tønder overfor Dagbladet. Påtalemyndigheten ba om ti års fengsel for det de mener var tre drapsforsøk.

Mannen ble i forrige uke imidlertid dømt til tre år og seks måneders fengsel for å ha skutt mot tre menn på parkeringsplassen utenfor Ikea Furuset, men ble frikjent for drapsforsøk.

Grove trusler, kroppsskade, grov overtredelse av forbudet mot bæring av våpen på offentlig sted, samt grov overtredelse av forbudet mot besittelse av våpen uten tillatelse ble mannen dømt for.

Etter frifinnelsen for drapsforsøk besluttet imidlertid Oslo tingrett at vilkårene for fengsling ikke lenger er til stede og at det var «vanskelig å se at en løslatelse nå er egnet til å støte allmennhetens rettsfølelse eller skape utrygghet».

– Vi synes det er gledelig at retten var enig i vår argumentasjon. Det er en helt riktig avgjørelse, sa mannens forsvarer, advokat Øystein Storrvik, til NTB.

Powered by Labrador CMS