T-banekluss torsdag: Måtte sette inn pendeltog, busser og maxitaxi

Fra tidlig torsdag morgen var det flere utfordringer i trafikken på T-banen.

Publisert

Allerede klokken 05.14 meldte Sporveien T-banen at avgangen på linje 2 mot Ellingsrudåsens fra Østerås to minutter senere var innstilt som følge signalproblemer.

Ti minutter etter var det klart at det ikke gikk noen trafikk mellom Makrellbekken og Østerås i begge retninger inntil videre på grunn av signalproblemer.

Omtrent samtidig ble det varslet om forsinkelser på opptil 15 minutter på grunn av signalproblemer på linje 4 og 5. 

Kort tid tidligere var avgangen på linje 4 mot Bergkrystallen klokken 05.04 fra Vestli da allerede blitt forsinket med et kvarter grunnet signalproblemer på Vollebekk.

Pendeltog

Litt etter klokken 06.00 ble det meldt at det ville kjøres pendeltog mellom Østerås–Makrellbekken–Makrellbekken–Østerås. 

Trafikken mellom Makrellbekken–Holmen–Hovseter gikk fra østgående spor, spor 1. 

For linje 2 ble følgende kjøremønster med det gjeldende: Avgangene fra Ellingsrudåsen 10–25–40–55 kjørte mellom Ellingsrudåsen og Stortinget, mens avgangene fra Ellingsrudåsen 03–18–33–48 kjørte mellom Ellingsrudåsen og Storo.

Noe etter klokken 09.00 meldte Sporveien at det ikke ville bli ekstraavganger fra Ellingsrudåsen, og at avgangene ble kjørt fra Ellingsrudåsen på tidene 10–25–40–55.

Busser fra Majorstuen

I 06.30-tiden ble det meldt at det også ville kjøres buss for bane på strekningen Østerås–Majorstuen–Majorstuen–Østerås.

På Majorstuen ble buss satt opp fra plattform J i Sørkedalsveien og fulgte videre traseen til T-banen, med unntak av på Eiksmarka og Lijordet hvor den ville gå i busstraséen.

Like etter klokken 07.00 ble det meldt om fortsatt signalproblemer på Røa-banen, linje 2, med oppsatte pendeltog mellom Østerås–Makrellbekken i begge retninger og buss for bane på stekingen mellom Østerås–Majorstuen som stopper på alle stasjoner.

«Benytt holdeplass for buss ved siden av T-banestasjonen. Det kjøres tog med meget redusert passasjerkapasitet mellom Østerås T og Makrellbekken T i tillegg», het det i en avvikmelding fra Ruter

Maxitaxi på linje 1

Tre og en halv time etter første avviksmelding var det fremdeles trøbbel også på linje 4. 

Avgangen fra Bergkrystallen mot Vestli klokken 08.40 ble kort tid før meldt innstilt, og trafikken måtte settes i gang igjen fra Ryen.

Midt på dagen opplyste Sporveien om at avgangen fra Vestli på linje 4 klokken 12.04 var innstilt.

«Flere avganger er dessverre forsinket opp til ca. 15 minutter på grunn av signalproblemer. Beregn ekstra tid for din reise», het det i en avviksmelding fra Ruter, sist oppdatert like før klokken 12.00, om T-banens linjer 4, 5 og 3.

Klokken 13.18 opplyste Sporveien at det ikke var trafikk mellom Skogen og Frognerseteren på linje 1, og at det derfor ble satt opp maxitaxi på strekningen.

Langt utpå kvelden

Kommunikasjonssjef Cathrine Myhren-Haugen i Ruter opplyste til NRK at det trolig ville være buss for bane på strekningen ut dagen som følge av signalproblemene.

Klokken 19.15 meldte Sporveien på sin side at linje 2 ville åpnes for normal trafikk mellom Ellingsrudåsen og Østerås.

– T-banen begynte å kjøre som normalt cirka klokken 19.20, opplyser pressevakt Sofie Bruun i Ruter til VårtOslo torsdag kveld. 

– Det ble brukt totalt 15 busser. Det oppsto signalfeil ved Frognerseteren, og derfor kjørte vi maxitaxi, oppsummerer hun.



Powered by Labrador CMS