Informasjonssjefen i Oslo kommune, Hanne Gjørtz, sier at instruksen om hjemmekontor er streng.

Oslos kommunikasjonssjef: – Det er ikke grunn god nok at hjemmekontor er upraktisk

Fra torsdag innfører Oslo påbud om hjemmekontor. Nå advarer Oslos kommunikasjonssjef bedrifter mot å forsøke å vri seg unna påbudet.

Publisert

– Det er ikke grunn god nok at hjemmekontor er upraktisk, terskelen går der hjemmekontor ikke er praktisk mulig, sier kommunikasjonssjef Hanne Gjørtz i Oslo kommune i en epost til E24.

Fra torsdag klokken 12 blir det innført et påbud om hjemmekontor i Oslo. Under påbudet skal arbeidsgivere kunne «dokumentere at de ansatte har fått beskjed om at de skal ha hjemmekontor så langt praktisk mulig».

Streng regel

Hanne Gjørtz er klar på at bestemmelsen skal forstås strengt av bedriftene, og advarer mot å forsøke å omgå hjemmekontorpåbudet.

– Regelverket om hjemmekontor er fastsatt med hjemmel i smittevernloven og må følges av alle arbeidsgivere i Oslo, sier Gjørtz.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS