For halvannen uke siden åpnet Ikea sitt nye minivarehus ved Karl Johan.

Ikeas minivarehus i sentrum åpnet for halvannen uke siden – til uken kan de ansatte gå ut i streik 

Alle storkjedens avdelinger i Oslo er omfattet av første streikeuttak om streiken blir en realitet neste uke.

Publisert

Idet støvet legger seg etter nær to uker med streik i staten, deriblant med flere streikende i Oslo-politiet, øker streikefaren i andre deler av arbeidslivet.

Hvis ikke Handel og Kontor blir enige med NHO Service og Handel i den tvungne meklingen til uken, blir blant andre Ikea rammet av streik. Det går i tilfelle utover samtlige av den svenske møbelgigantens avdelinger i Oslo.

Både varehuset på Furuset, det nyåpnede minivarehuset ved Karl Johan, Ikea AS avd. Stortorvet, planleggings- og bestillingspunktet i Akersgata som nå er nedlagt og integrert i driften på Stortorvet og planlegging- og bestillingspunktet på Majorstuen er å finne i oversikten over hvilke bedrifter som tas ut i første streikeuttak.

Ikeas varehus på Furuset.

– Trenger hjelp

Da partene brøt forhandlingene og sendte oppgjøret til Riksmekleren, hadde de ikke klart å bli enige om «videre utvikling av Handelsoverenskomsten» – tariffavtalen til ansatte i en rekke handelsbedrifter.

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å finne gode løsninger for arbeidstid og lønn, men vi ser at vi trenger hjelp fra Riksmekleren for å komme i mål, sier forbundsleder Christopher Beckham i HK Norge.

Kan bli streik torsdag

Forbundet klinker til med å ta ut hele 1385 medlemmer allerede i første runde av streiken. Totalt gjelder plassoppsigelsen nesten 2600 arbeidstakere. Meklingen starter tirsdag.

– Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om å finne gode løsninger for arbeidstid og lønn, men vi ser at vi trenger hjelp fra Riksmekleren for å komme i mål, sier forbundslederen i HK Norge, som vil ta ut Ikea-ansatte ved en eventuell streik. Her fra Ikea Furuset i forrige måned.

Streiken kan være et faktum torsdag morgen. «De siste årene har det ofte blitt meklet godt utover fristen, og dette kan skje denne gangen også», påpeker fagforbundet imidlertid i en pressemelding.

Powered by Labrador CMS