Stefan Strandberg nærmer seg en retur til Vålerenga.

Strandberg med comeback i Vålerenga: – Hjem for å kjempe i toppen

Landslagsstopper Stefan Strandberg returnerer til Norge og skal spille for Vålerenga. Han sier han er stolt over å være tilbake i klubben.

Publisert

Det ble bekreftet på en pressekonferanse tirsdag hvor Stefan Strandberg ble presentert. Midtstopperen har spilt i utlandet i lang tid før han returnerer til Eliteserien og Vålerenga.

Kontrakten løper i utgangspunktet til etter 2024-sesongen, men begge parter har håp om et lengre samarbeid.

– Det føles bra og er stort for meg. Oslo er hjemme for meg. Prosjektet i Vålerenga trigger meg. Det er ekstremt mye talent og ferdighet i spillergruppen. Jeg har kommet hjem for å kjempe i toppen med Vålerenga, sa Strandberg under en presentasjon i Oslo.

Stefan Strandberg gjør retur i Vålerenga-drakten, ifølge medier. Her under derbyet mot Lillestrøm i 2011.

Han la til at han hadde mange spennende tilbud i sommer. Han sikter mot å holde på posisjonen som nøkkelmann for Norge.

– Landslaget betyr svært mye for meg, sa Strandberg.

– I dag er vi stolte. Det er ikke ofte en norsk klubb kan signere en spiller som er en bærebjelke på det norske landslaget, sa VIFs sportssjef Joacim Jönsson.

Prosessen startet i april.

27 landskamper

Tidligere på dagen kunne både TV 2 , Nettavisen og VG melde at midtstopperen igjen skal kle seg i kongeblått.

Strandberg var sist i Serie A med Salernitana før kontrakten hans gikk ut etter sist sesong.

32-åringen har bred erfaring og kan skilte med 27 landskamper. Han har vært et klart førstevalg på stopperplass etter at Ståle Solbakken tok over som landslagssjef. I forrige uke uttalte Solbakken til NTB at klokken tikket for Strandberg til å finne seg en ny klubb.

Styrker midtforsvaret

Fremover skal han spille for et Vålerenga som i det siste har fått en opptur etter en tung sesongstart. De kongeblå står med fire strake seirer og ligger på 6.-plass i serien. Stopperen vil styrke et Vålerenga i medvind i midtforsvaret.

I 5-2-seieren over Jerv sist spilte midtbanemann Fredrik Oldrup Jensen stopper ved siden av kaptein Jonatan Tollås Nation.

Ikke spilt siden november

Strandberg ble i 2015 solgt fra Rosenborg til russiske Krasnodar. Der var han innom Ural før han gikk til italienske Trapani etter kontraktens utløp. Deretter ble han sendt tilbake til Ural før han gikk til Salernitana i juli i fjor.

Strandberg har ikke spilt en klubbkamp siden 7. november i fjor mot Lazio. Hans kontrakt med den italienske klubben kunne ha blitt forlenget med ytterligere én sesong, men Strandberg ble plassert på benken på vårparten.

Powered by Labrador CMS