På Fyrlyset i Urtegata deler Frelsesarmeen ut poser med mat til de som trenger det. For å unngå mest mulig smitte, pakkes maten i poser og deles ut gjennom vinduet.

Frelsesarmeen oppretter beredskapsteam: - Vi samler troppene for de sårbare

— Nå ser vi at sårbare grupper får spesielle utfordringer etter hvert som mange av de vanlige hjelpetiltakene stenger ned.

Publisert

— Vi har i den siste tiden gitt ut mat gjennom vinduer og dører i Oslo og ser at nå må vi trå ekstra til. Samtidig må vi ivareta alle forhåndsregler med hensyn til smittevern, sier kommunikasjonssjef Geir Smith-Solevåg i Frelsesarmeen.

Kommunikasjonssjefen forteller at hovedfokuset for innsatsen er personer med rusproblemer, økonomisk vanskeligstilte og utenlandske tilreisende. Men også familier, enslige forsørgere, minstepensjonister og ensomme eldre er grupper Frelsesarmeen nå mobiliserer for.

Les også: – Oslos fattige blir ikke borte, selv om dører blir låst og ingen svarer når det bankes på

Matutdelingsvogn på vei til Oslo

— Frelsesarmeen driver til daglig tjenester i møte med alle disse gruppene. Inntrykket er at det nå blir spesielt vanskelig også for dem, sier Smith-Solevåg.

Søndag ettermiddag var en matutdelingsvogn på vei til Oslo. Den skal Frelsesarmeen bruke til å dele ut mat og drikke til de som trenger det mest. Foreløpig disponerer Frelsesarmeen et tjuetalls medarbeidere som mobiliseres i Oslo.

— Men det er også viktig for oss å ivareta sikkerheten til de ansatte og sørge for at vi har kapasitet over tid hvis det blir nødvendig. Vi kommer derfor til å porsjonere innsatsen utover i tråd med ressurstilgangen og behovene, forklarer Smith-Solevåg.

Les også: Ikke første gang skolene stenges under en epidemi. I 1918 stengte skolene en uke på grunn av spanskesyken

— Unngå unødvendig sammenstimling

Frelsesarmeen vil ikke servere sin tradisjonelle suppe eller kaffe, for dette vil naturlig oppfordre til å spise og også samles på stedet.

— Vi vil heller sørge for næringsrike matpakker og drikke man kan ta med seg raskt, slik at det ikke blir unødvendige sammenstimlinger av mennesker, sier kommunikasjonssjefen i Frelsesarmeen.

Powered by Labrador CMS