Tuva Espås jubler etter en scoring mot Vålerenga i Toppserien. De neste tre årene skal hun spille for den regjerende mesteren i Toppserien.

24-åringen velger Vålerenga foran byrival

Tuva Espås skifter ut Røa med byrival og regjerende seriemester Vålerenga. 24-åringen har signert en kontrakt på tre år.

Publisert

Nyheten ble offentliggjort på Vålerengas nettsider tirsdag.

– Vålerenga er en stor klubb med mye historie og viser til gode resultater hele tiden. Det var en helhetsvurdering som gjorde at jeg ville komme hit, sier hun i pressemeldingen.

Hele karrieren i Røa

Tuva Espås har spilt i Røa hele karrieren. Hun ble kåret til årets spiller i 1. divisjon da Oslo-laget rykket opp i 2021. Hun har totalt 75 kamper i Toppserien.

– Jeg ønsker å være en spiller som bidrar til at vi vinner kamper og trofeer. Jeg vil score mål og har lyst til å vinne både serie- og cupgull og å spille i Europa med Vålerenga, sier hun. Sportssjef Steinar Pedersen er svært fornøyd med forsterkningen.

– Tuva er en spiller som vi kjenner veldig godt fra Toppserien, og hun har en spillestil og fysikk som vil være med på å løfte laget. Vi er veldig glade for at hun velger å fortsette utviklingen sin her hos oss, sier Pedersen.

Vitinhos lite fruktbare opphold i Vålerenga er over.

Reiser hjem etter nedrykket

På herresiden er det på sin side klart at spissen Vitinho reiser hjem til Brasil etter at Vålerenga rykket ned til 1. divisjon, melder VG.

Det skjer etter en sesong med svært lite spilletid for den innleide 20-åringen som kulminerte med at laget rykket ned fra Eliteserien. Det ble ikke aktuelt å benytte seg av kjøpsopsjonen på Vitinho.

Han drar tilbake til Brasil. Vi hadde en kjøpsopsjon med eliteseriestandard på ham, så det var ikke noen diskusjon da situasjonen ble som den ble, sier VIF-sportssjef Joachim Jonsson til VG.

Vitinho var innleid til Vålerenga fra den brasilianske storklubben Palmeiras. Han fikk én kamp fra start og fire innhopp for VIF.

Powered by Labrador CMS