Sportssjef Steinar Pedersen gjør store endringer i Vålerenga-stallen før neste sesong.

Store utskiftninger på gang hos Vålerenga-damene: – Vi løfter blikket inn i framtiden

Sportssjef Steinar Pedersen og Vålerenga fotball damer gjør store endringer i spillerstallen før neste sesong. Nå forsvinner flere sentrale spillere ut dørene på Valle. 

Publisert

Bare uker etter et cupfinaletap, som satte sluttstrek for en fotballsesong som ble kronet med seriegull og cupfinale, er ledelsen i Vålerenga fotball damer nå i ferd med å planlegge for sesongen 2024.

Nylig ble det kjent at Lillestrøms midtbaneprofil Emma Godø har signert for østkantklubben, og fredag forsvant to av dagens spillere ut av dørene på Intility. Da ble det kjent at både årets lagkaptein Ingibjörg Sigidurdattir og keeper Guro Pettersen ikke er med i de videre planene.

Fra tidligere er det oppe og avgjort at verken spissen Runa Lillegård, av helsemessige årsaker, eller midtstopper Malin Sunde heller ikke blir å se i kongeblått neste sesong.

– Trist å forlate klubben

Størst vil savnet blant Vålerenga-fansen bli for den islandske midtstopperen Sigurdardottir. 

Etter fire sesonger på Oslo øst, den siste som kaptein, har hun satt sitt preg på det solide defensive spillet Vålerenga-damene har oppvist de siste sesongene.

–  Det blir trist å forlate klubben, men alt må avsluttes på et tidspunkt, og nye utfordringer kommer, sier midtstopperen til klubbens hjemmesider.

Ingebjörg Sigurdardorttir
Ingibjörg Sigurdardottir har spilt sin siste kamp i kongeblå drakt for dene gang.

Når hun nå drar videre er hun klar på at Vålerenga og Oslo for alltid vil ha en spesiell plass i hjertet hennes.

–  Spillerne her har en veldig spesiell plass i hjertet mitt, det er vanskelig å forestille seg å ikke se dem hver dag. De har utfordret meg og gjort meg til en bedre fotballspiller, men mest av alt en bedre person, sier Sgurdardottir.

– Løfter blikket mot framtiden

Som om ikke tapet av deres islandske kaptein skule være nok på en fredag før jul, vil keeper Guro Petersen også nå pakke sammen keeperhanskene og reise videre. 

Dette vil bli tredje gang i karrieren nordlendingen forlater Intility arena og Oslo øst.

Klubbens valg om å ikke forlenge kontrakten med burvokteren, kommer etter nøye vurderinger og et ønske om en ny sportslig sammensetning av keeperteamet.

–  Det er en del av fotballens virkelighet å måtte ta farvel med enkeltspillere som er på utgående kontrakt. Vi har tatt en helhetsvurdering på sammensetting av tropp her og nå, hvordan vi ser for oss dette i 2024, og årene som kommer. En viktig del av spillerlogistikken handler om løfte blikket inn i fremtiden, sier sportssjef Steinar Pedersen.

Powered by Labrador CMS