Vålerengas trener Geir Bakke, resten av støtteapparatet og spillerne går en tøff sesong i møte etter søndagens nedrykk.

Så mye går spillere og trenere i Vålerenga ned i lønn etter nedrykket

Søndag kveld var nederlaget et faktum med nedrykk fra Eliteserien for Vålerenga. Blåmandagen byr på flere dårlige nyheter for blåtrøyene.

Publisert

Etter straffekonkurranse i siste kvalifiseringskamp mot Kristiansund, ble det klart at Vålerengas herrer må tilbringe neste sesong i OBOS-ligaen.

I et innlegg på egne hjemmesider mandag, legger ikke klubben skjul på at 2023 har vært et tungt år med det de selv betegner som «sportslige og utenomsportslige nedturer» – nå toppet med nedrykk fra elitenivå for herrelaget.

«Det er aldri sunt å rykke ned, men vi erkjenner hvor vi er og skal lære av våre feil. For Vålerenga skal tilbake. Og vi skal tilbake fort! Sammen skal vi gjenreise klubben», er klubbens uttrykte mål «dagen derpå».

Saftig kutt

For å komme dit, kreves likevel grep, som blant annet innebærer et saftig lønnskutt for både spillere og trenere. 

En reduksjon i lønna anslås for Vålerenga Fotball Elite å ligge på mellom 20 og 25 prosent.

«Spillerlogistikken blir påvirket av et nedrykk. Slik er mekanismene i fotballen», fastslår klubben.

Millioner mindre å rutte med

Det heter videre at sportssjef Joacim Jonsson og trener Geir Bakke – som forlot Lillestrøm til fordel for erkerivalen Vålerenga i sommer – sammen med støtteapparat for øvrig har vært forberedte på ulike sportslige utfall og lagt en plan for hvordan spillerstallen vil bli neste år innenfor de økonomiske rammene styret setter.

Klubben anslår at nedrykket totalt vil føre til at klubben netto får mellom 15 og 20 millioner mindre å rutte med.

– Vålerenga er jo kjent for å være en selgende klubb. Nå må vi kanskje selge spillere før vi hadde tenkt, uttalte sportssjefen til VårtOslo etter kampen søndag.

«Ny» organisasjon

Sett i lys av at flere nøkkelpersoner i klubben nylig er kommet inn, er det slik en forholdsvis «ny» organisasjon som tar fatt på arbeidet med å ta klubben tilbake til tidligere nivå, understreker Vålerenga selv og oppsummerer:

«Kjetil Siem er arbeidende styreleder (50 prosent) i Vålerenga Fotball AS, og etter nyttår er Svein Graff på plass som daglig leder i Vålerenga Fotball Elite og Vålerenga Fotball AS. Andreas Aalbu startet nylig som ny kommersiell leder, og rekruttering av ny økonomisjef er i gang».

Skal minske avstanden

Fra nyttår består administrasjonen i Vålerenga Fotball AS av ni ansatte, som er færre årsverk enn tidligere, ifølge klubben.

«Vi må vise i praksis at vi forstår rollene i klubben og trekker i samme retning. Det gjelder sport og administrasjon, og her skal avstanden minkes, kommunikasjonen bedres og alle skal jobbe for at Vålerenga kommer tilbake der vi hører hjemme. Ingen er større enn klubben», heter det fra klubben selv.

Takker trofaste «Enga»-fans

I kjølvannet av det som er en blåmandag etter en bekmørk søndag i Vålerengas historie, benytter klubben likevel anledningen til å takke trofaste tilhengere og kommer samtidig med en liten bønn om at «Enga»-fansen skal følge dem også i fortsettelsen:

«Vi vil jobbe knallhardt for å ha gode tilskuertall i OBOS-ligaen, sette farge på bortekampene og ta poengene som sender oss tilbake til Eliteserien», heter det avslutningsvis fra klubben.



Powered by Labrador CMS