Faisa Warsame på Tøyenfest. Arkivfoto: Suzann Boutera Gaber

«Ta den jævla tingen av du har på hodet din jævla negerh…». Faisa (32) ble angrepet fysisk på Tøyen

– Lørdag formiddag ble jeg utsatt for rasistisk motivert vold ved siden av Kiwi på Tøyen. Ja... Du hørte riktig, på Tøyen.

Publisert

– Jeg skriver veldig sjeldent innlegg på Facebook men denne sjokkerende hendelsen må jeg bare dele med dere, forteller Faisa Warsame på Facebook-profilen sin.

Faisa er en ressursperson på Tøyen, aktiv i Tøyen Unlimited og en person mange kjenner og er på hils med.

– Lørdag formiddag ble jeg utsatt for rasismemotivert vold ved siden av Kiwi på Tøyen. Ja... Du hørte riktig, på Tøyen. Jeg er oppvokst på Tøyen og har aldri opplevd noen form diskriminering, rasisme eller islamhat. Jeg pleier nesten å le av folk som sier at Tøyen er et utrygt sted å bo, men denne voldshendelsen ble en tankevekker for meg.

Går til angrep

– Etter en handletur på Kiwi lørdag formiddag, hører jeg en dame rope etter meg og sier «jævla negerh…» etterfulgt av all verdens islamhat og rasistiske utrop. Idet jeg snur meg for å se meg tilbake, ser jeg en kvinne hoppe ut av bilen og løper bort mot meg. Det tar meg par sekunder før jeg skjønner at jeg kommer til å bli fysisk angrepet.

Jeg slengte handleposene på bakken og handlet i nødverge. Jeg gjorde alt for å holde henne unna meg, siden hun bevisst prøvde å strekke seg gjentatte ganger etter hijaben min og roper "ta den jævla tingen av du har på hodet din jævla neger h…". Hun tar tak i den ene handleposen og kaster alle varene ut på gata.

Hun løper da bort til bilen der en mannlig sjåfør sitter, og de kjører vekke i hui og hast. Politiet ble ringt og de var der etter noen minutter. Et vitne fikk tatt bilde av bilnummeret. Jeg måtte selvfølgelig ta turen innom legevakten, da jeg fikk armen ut av ledd.

Etter angrepet må Faisa Warsame gå med armen i fatle. Foto: Privat

Ung jente forsvarte oss

Det var knapt tre måneder siden noe lignende skjedde ved baren Grådig (Tøyen). På vei hjem med barna etter en fin Eid-feiring roper en eldre mann nok en gang rasistiske kommentarer.

Av alle som satt der, var det en ung jente som våget å trå fram for å forsvare oss. Han svarte med å knuffe henne i ansiktet fordi hun begynte å filme han mens han slang med leppa etter oss. Heldigvis var politiet rett rundt hjørnet, og han ble arrestert. Hva skjer på Tøyen i det siste?

Oppfordring til dere som leser innlegget mitt: Jeg håper at du kan VÅGE å handle når du blir vitne til at noen uavhengig av hudfarge, etnisitet eller religion bli utsatt for vold, rasisme, diskriminering eller lignende. Det kan være noe så lite som å ta et bilde eller ringe politiet.

«Du skal ikke tåle så inderlig vel den urett som ikke rammer deg selv», oppfordrer Faisa Warsame.

Powered by Labrador CMS