Varaordfører Kamzy Gunaratnam må trolig ut i kampvotering mot Zaineb Al-Samarai om andreplass på Oslo Aps stortingsliste.
Varaordfører Kamzy Gunaratnam må trolig ut i kampvotering mot Zaineb Al-Samarai om andreplass på Oslo Aps stortingsliste.

Nominasjon i Oslo Ap: Mot kampvotering mellom mellom Kamzy Gunaratnam og Zaineb Al-Samarai

Nominasjonskomitéen i Oslo Ap ble ikke enig om hvem som skal få andreplassen på stortingslista. Kampen står mellom Zaineb Al-Samarai og Kamzy Gunaratnam.

Publisert

Dermed blir det opp til nominasjonsmøtet i Oslo Ap å avgjøre hvem av de to kvinnene som skal følge etter partileder Jonas Gahr Støre (60) på lista. Det skjer 1. desember.

Et flertall på sju ønsker Zaineb Al-Samarai på andreplass, mens to i nominasjonskomiteen støtter Kamzy Gunaratnam. Al-Samarai (33) er rådgiver i Norges Rederiforbund og er 1. vara til Stortinget i dag.

Kamzy Gunaratnam (32) er varaordfører i Oslo. Den av de to som taper kampen om andreplassen, vil bli avspist med plass nummer sju på lista.

— Hun har en annen bakgrunn enn Kamzy

— Vi jobbet hardt for å få til en enighet og brukte god tid. Vi har prøvd å ivareta tilbakemeldingene til partilagene og AUF. De har pekt på flere kvinnelige toppkandidater enn vi har plasser, sier nominasjonskomiteens leder Tone Tellevik Dahl til NTB.

Zaineb Al-Samarai har også bakgrunn som leder av Holmlia Sportsklubb. Nå må juristen trolig slåss for en andreplass på Oslo Aps stortingsliste.
Zaineb Al-Samarai har også bakgrunn som leder av Holmlia Sportsklubb. Nå må juristen trolig slåss for en andreplass på Oslo Aps stortingsliste.

Tellevik Dahl sier flertallet ønsket å fornye tilliten til kvinnene som stilte seg til rådighet i 2017 og påpeker også at Al-Samarai er den eneste på lista med «ordinært arbeid».

— Hun har også en litt annen bakgrunn enn Kamzy. Hun kom som flyktning, har bodd i kommunal bolig og har erfaring med å leve på få midler. Hun kan lett identifisere seg med mange som Aps politikk ønsker å hjelpe, sier Tellevik Dahl.

— Partilagene ønsker Kamzy

Gunaratnam har dessuten allerede en politisk plattform i Oslo-politikken, påpeker Tellevik Dahl.

Mari Morken er én av de to i nominasjonskomiteen som støtter Gunaratnam og mener hun er en god representant for Groruddalen og har bred appell.

– Et overveldende flertall fra partilagene har spilt inn et ønske om Kamzy på andreplass. Det kan vi ikke neglisjere. Vi tror Kamzy er den beste til å hente velgerne vi trenger for å vinne stortingsvalget i 2021, sier hun til NTB.

Morken tror et flertall på nominasjonsmøtet vil støtte Gunaratnam, og at hun dermed vil få andreplassen til slutt.

LO-topp foreslås på 4. plass

Stortingsrepresentant Espen Barth Eide (56) er nominert på tredjeplass, mens LO-toppen Trine Lise Sundnes (50) foreslås som nummer fire.

Lederen for Oslo Ap, Frode Jacobsen (52), er nominert på femteplass, som regnes som en ikke sikker plass

Arbeiderpartiet fikk inn fem stortingsrepresentanter ved valget i 2017, men nylig har én av dem, Jan Bøhler, meldt overgang til Senterpartiet.

Jacobsen sier han har tro på at Oslo Ap kan få inn minst fem representanter også ved neste valg.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS