— Serveringssteder som følger reglene og opptrer ansvarlig må få være åpne. Det skal lønne seg å følge reglene, sier nestleder i Oslo Høyre, Eirik Lae Solberg.

- Byrådets skjenkestopp er et feilgrep

Lørdag kveld besluttet Oslo kommune å stenge alkoholserveringen på ubestemt tid. Nestleder Eirik Lae Solberg i Oslo Høyre kaller det et feilgrep.

Publisert

— Jeg synes byrådet i Oslo har håndtert den alvorlige situasjonen vi er i på en god måte, men dagens beslutning om å stenge alle serveringssteder som serverer alkohol fordi noen av dem bryter regelverket, er et feilgrep, sier Eirik Lae Solberg (H).

Forbudet gjelder fra klokka 20.30 lørdag kveld. Over 650 steder ble observert før beslutningen ble tatt. Årsaken var brudd på smittevernreglene, hevder byrådet.

Les også: Gjestene slår ring om Last Train i Universitetsgata

Urettferdig å stenge alle

— Det er drøyt 50 steder med skjenkebevilling som ikke tar regelverket på alvor. I tillegg ser vi at aktører som har holdt stengt til nå, åpner igjen. Denne utviklingen må stoppe, sa næringsbyråd Victoria Marie Evensen (Ap) i en pressemelding.

At samtlige steder må stenge, opplever Solberg og Oslo Høyre som urettferdig. Nå ber nestlederen om at byrådet revurderer beslutningen.

— Det er svært viktig at Folkehelseinstituttets anbefalinger følges, sier Eirik Lae Solberg.

— Serveringssteder som bryter smittevernsreglene og for eksempel ikke overholder regelen om en meters avstand mellom gjestene bør derfor stenges på stedet, men serveringssteder som derimot følger reglene og opptrer ansvarlig må få være åpne. Det skal lønne seg å følge reglene, uttaler nestlederen i Oslo Høyre.

Les også: "Oslo hjelper Oslo" har fått 39.000 medlemmer

— Klokt med noen ventiler

— Smittevernreglene er satt for å begrense smitte, og serveringssteder som følger dem bør få være åpne. Helsemyndighetene har så langt ikke anbefalt et forbud mot alkoholservering, sier Lae Solberg til VårtOslo.

— Hvis håndhevingen av dem oppfattes som urimelig og urettferdig, kan vi i verste fall risikere at tiltakene mister sin legitimite. Det kan også være klokt å ha noen ventiler i samfunnet der folk kan møtes på en betryggende måte slik at vi ikke får en reaksjon, og folk begynner å møte hverandre på andre møteplasser, helt uten kontroll.

— Jeg oppfordrer derfor byrådet til å revurdere kveldens beslutning og i stedet slå svært hardt ned på dem som bryter regelverket. Vi må anerkjenne at det er seriøse drivere som følger reglene og FHIs anbefalinger. De bør fortsatt få være åpne, sier Eirik Lae Solberg.

Powered by Labrador CMS