Tett trafikk ut fra Oslo sentrum på E18 ved Frognerkilen. Nå har Ap og regjeringspartiene på Stortinget blitt enige om utbyggingsplaner.

Enighet om utbygging av E18

Regjeringspartiene og Ap på Stortinget er enige om utbygging av E18 vest for Oslo. Det innebærer også at planene om Fornebubanen er kommet et skritt videre.

Publisert

Forrige uke ble det klart at Arbeiderpartiet på Stortinget støttet planene om ny E18, og fredag kom innstillingen fra transportkomiteen.

– Flere bussfelt. Et viktig skritt nærmere Fornebubane. Kollektivterminal på Lysaker. Og mer sykkelvei. Enigheten med Arbeiderpartiet er utrolig viktig for folk som er opptatt av bedre kollektivløsninger nær Oslo, sier stortingsrepresentant Solveig Schytz (V).

Fornebubane nærmere løsning

Også Fornebubanen har komme et steg videre, ifølge Venstre. Finansieringen er fortsatt ikke avklart.

– Uten en enighet om E18 Vestkorridoren, ville grunneierbidrag på flere milliarder til utbygging av Fornebubanen forsvunnet. Her har det vært svært viktig å være pragmatisk og finne løsninger på tvers av politiske partier, kommuner og fylkeskommuner. Det er gjennom å bygge samarbeid og finne løsninger over tid vi klarer å få viktige prosjekter realisert, sier partiets transportpolitiske talsperson Jon Gunnes.

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) ønsker også å komme videre i prosessen. Han har invitert de berørte kommuner og fylkeskommuner til et møte om saken 25. juni, skriver Aftenposten.

PS: Denne saken har du fått lese gratis. Vi håper at du syntes den var bra. Vi lever av og for oslofolk. Tegn et abonnement, slik at vi kan fortsette å lage god journalistikk som engasjerer og rører deg, der du lever. Til deg som allerede abonnerer, tusen takk.

Powered by Labrador CMS